Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Draghi blijft rekenen op geleidelijk economisch herstel

Draghi blijft rekenen op geleidelijk economisch herstel
10 jan 2013 om 14:45

De economie van de eurozone zal in 2013 aan het einde van het jaar geleidelijk herstellen. Dat heeft Europese Centrale Bank president Mario Draghi vanmiddag gezegd tijdens de maandelijkse persconferentie in Frankfurt naar aanleiding van het rentebesluit.

 

Draghi deed de uitspraak ook al tijdens het rentebesluit in december. Vanmiddag wees Draghi daarbij op een handvol positievere economische indicatoren De neerwaarts risico’s voor de economie blijven echter steker, herhaalde de ECB-president. 

 

De eurozone belandde in het tweede kwartaal in een nieuwe recessie met krimp van 0,2 procent, gevolgd door krimp van 0,1 procent in het derde kwartaal. In het vierde kwartaal kan de afname van het bruto binnenlands product tegen de 0,5 procent bedragen. Volgend jaar mikt de ECB op een daling van het BBP van 0,3 procent. 

 

Ook herhaalde Draghi dat de inflatie dit jaar naar onder de 2 procent zal dalen. Eerder vanmiddag handhaafde de centrale bank de rente conform de verwachting op 0,75 procent. In tegenstelling tot december werd het rentebesluit ditmaal wel unaniem genomen. 

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.