Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Kleine winst rest voor AEX

Kleine winst rest voor AEX
10 jan 2013 om 18:09

De Amsterdamse beurs is donderdag met een kleine plus gesloten nadat de eerder opgebouwde winst grotendeels werd prijsgegeven na teleurstelling over Amerikaanse macrodata.

 

De AEX won 0,2 procent op 350,69 punten. Intradag kwam de hoofdindex nog uit op 352,33 punten, grofweg een half punt boven het hoogste slot van dit jaar.

 

Volgens Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer gebeurde er op indexniveau "weinig", maar vielen verschillende fondsen op door stevige koersuitslagen. De vermogensbeheerder wees verder op macrodata uit Amerika die beleggers wat tegenvielen.

 

ECB voorziet herstel eind 2013

De economie van de eurozone zal in 2013 aan het einde van het jaar geleidelijk herstellen. Dat zei Europese Centrale Bank president Mario Draghi vanmiddag tijdens de maandelijkse persconferentie in Frankfurt naar aanleiding van het rentebesluit. De ECB liet conform verwachting de rente onveranderd op 0,75 procent en in tegenstelling tot het besluit in december, gebeurde dat ditmaal wel unaniem.

 

Stijgers en dalers

In de AEX werden 16 fondsen hoger verhandeld tegenover 9 fondsen lager. De individuele koersuitslagen waren fors. Zo wonnen KPN en Philips respectievelijk 4,6 en 2,9 procent. Heineken leverde daarentegen juist 3,1 procent in.

 

KPN is sinds de jaarwisseling met een sterk herstel bezig nadat het fonds in 2012 de sterkste daler was met een jaarverlies van 60 procent. Philips werd door Bank of America Merrill Lynch op de kooplijst gezet.

 

Heineken leed juist onder een adviesverlaging door Bank of America. Analisten van de bank verlaagden hun advies voor de brouwer naar Underperform.

 

In de AMX (+0,3%) waren het Heijmans en Delta Lloyd die aan kop gingen. De bouwer won 3,1 procent en Delta Lloyd ging er 2,6 procent op vooruit, nadat Aviva gisteren het belang in de verzekeraar verkocht. Volgens Corne van Zeijl van het SNS Nederlands Aandelenfonds is er nu ruimte voor Delta Lloyd om de onderwaardering ten opzichte van Europese sectorgenoten in te lopen.

 

Het grootste verlies in de midkap was voor SNS Reaal en Ziggo. De bankverzekeraar en de kabelaar leveren beide meer dan procent aan beurswaarde in.

 

Smallcap RoodMicrotec leverde bijna 8 procent in nadat de onderneming een sterker dan voorziene omzetkrimp bekend maakte. Beter Bed kreeg een adviesverhoging van SNS Securities naar Accumuleren, en dit leverde een koerswinst van 5,4 procent op.

 

Tussenstand Wall Street

Rond het sluiten van de markten in Europa noteerde de Dow Jones Index 0,1 procent hoger op 13.400 punten rond. De breder samengestelde S&P500 Index won 0,2 procent en techbeurs Nasdaq leverde 0,1 procent in.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.