Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Telenet laat goede cijfers zien

Telenet laat goede cijfers zien
10 jan 2013 om 09:52

Telenet heeft de eigen doelstelling voor 2012 gehaald. Dit maakte het Belgische kabelbedrijf woensdag nabeurs onverwacht bekend op verzoek van de toezichthouder in verband met het aflopende bod op de onderneming.

 

In het afgelopen jaar wist Telenet een omzetgroei van 8,2 procent te realiseren, tegenover een verwachting van 7 tot 8 procent. Het aangepaste bedrijfsresultaat (EBITDA) dikte aan met 7,5 procent, wat precies binnen de doelstelling van 7 tot  8 procent viel. September 2012 verhoogde Telenet de doelstellingen overigens al significant.

 

Verder meldde Telenet 906 miljoen euro aan liquide middelen te bezitten. Wel zag Telenet in 2012 de schuld oplopen van net geen 3 miljard euro naar ruim 3,8 miljard euro.

 

Er ligt een overnamebod door het Amerikaanse Liberty Global, in Nederland eigenaar van UPC, op Telenet. Het bod van 35 euro per aandeel dat Liberty Global nog niet in handen heeft, wordt echter als te laag beoordeeld. Onafhankelijke bestuurders bij Telenet schatten de waarde in op circa 40 euro per aandeel.

 

Volgens analist Emmanuel Carlier van ING houdt het bod van Liberty Global geen rekening met de verhoogde outlook van Telenet. Dat is een reden voor aandeelhouders om niet in te gaan op het bod, aldus Carlier.

 

Een uitrookprocedure, die Liberty Global kan starten bij een bezit van tenminste 95 procent van de aandelen, zit er volgens Carlier niet in. Drie grootaandeelhouders hebben het bod afgewezen. Samen zijn zij goed voor circa 9 procent van de aandelen.

 

De definitieve cijfers volgen op 27 februari. Het bod van Liberty Global loopt vrijdag 11 januari af.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.