Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street opent hoger

Wall Street opent hoger
10 jan 2013 om 15:00

Wall Street beweegt richting een hogere opening na meevallende macrocijfers uit China.

 

Volgens het systeem van IG Markets opent de Dow Jones Index donderdag 0,4 procent hoger, terwijl de winst van de breder samengestelde S&P500 Index zelfs kan oplopen tot meer dan een half procent.

 

De Chinese export steeg in december met ruim 14 procent, wat flink meer was dan waarop de markt rekende. Er waren ook een aantal monetaire cijfers die zwakker waren, maar desondanks blijft er vertrouwen dat de Chinese economie vanaf het recent afgesloten vierde kwartaal aantrekt.

 

Conform verwachting hielden zowel de Europese Centrale Bank als de Bank of England de rente onveranderd. In een toelichting liet ECB-president Mario Draghi nog altijd te rekenen op een economisch herstel in de eurozone tegen het einde van dit jaar. Hoewel er een handvol positieve economische indicatoren waren, overheersten volgens Draghi de neerwaartse risico’s.

 

De wekelijkse aanvragen voor werkloosheidsuitkeringen in de week eindigend op 5 januari namen toe met 4.000 tot 371.000. Het ministerie stelde daarbij echter de aanvragen voor de voorafgaande week naar beneden bij naar 367.000.

 

Economen geraadpleegd door Bloomberg voorzagen voor afgelopen week een daling van de steunaanvragen tot 365.000.

 

De beursagenda voor vandaag is vrij leeg. Later vandaag nog de groothandelsvoorraden en toespraken van enkele leden van de Federal Reserve. Vrijdag komt Wells Fargo met kwartaalcijfers en beleggers hopen dat de financial in navolging van Alcoa met meevallende resultaten komt.

 

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 steeg woensdag met 0,3 procent naar 1.461,02 punten, de Dow Jones Index eindigde 0,5 procent hoger op 13.390,51 punten en de Nasdaq sloot 0,5 procent in het groen op 3.105,81 punten

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.