Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Damrak opent licht hoger voorafgaand aan cijfers Wells Fargo

Damrak opent licht hoger voorafgaand aan cijfers Wells Fargo
11 jan 2013 om 08:22

Het Damrak opent vanochtend naar verwachting licht hoger voorafgaand aan de voortzetting van het cijferseizoen vanmiddag door de Amerikaanse grootbank Wells Fargo.

 

Futures voor de AEX wijzen op een openingswinst van 0,2 procent. De AEX heeft deze week lichte winsten geboekt nadat overwegend meevallende kwartaalcijfers van aluminiumproducent Alcoa beleggers een hart onder de riem staken voor het cijferseizoen, dat komende week echt op gang komt.

 

Op Wall Street sloot de S&P 500 op donderdag op de hoogste stand in vijf jaar tijd nadat cijfers voor de Chinese buitenlandse handel voor december wezen op aantrekkende groei van ’s werelds tweede economie. 

 

Vanochtend bleek echter dat de Chinese inflatie in december veel sterker dan verwacht aantrok naar 2,5 procent, wat speculatie aanwakkerde dat Beijing meer geneigd is het economische beleid te verkrappen. De beurs van Shanghai verliest daardoor kort voor sluit 1,8 procent.

 

In Tokio steeg de Nikkei juist 1,4 procent naar 10.801,57 punten nadat de nieuwe regering van premier Shinzo Abe een stimuleringspakket van 20,2 biljoen yen afkondigde. Omgerekend heeft het pakket een omvang van circa 170 miljard euro, gelijk aan 3,7 procent van het Japanse bruto binnenlands product.

 

Naast Wells Fargo is de beursagenda vandaag aan de lichte kant. Uit de Verenigde Staten komt nog de maandelijkse handelsbalans.

 

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 steeg 0,8 procent naar 1.472,12 punten, de Dow Jones sloot 0,6 procent hoger op 13.471,22 punten en de Nasdaq eindigde 0,5 procent in het groen op 3.121,76 punten. 

 

Bedrijfsnieuws 

Boskalis heeft 320 miljoen euro opgehaald met de uitgifte van 9,7 miljoen nieuwe aandelen tegen een prijs van 33,00 euro elk. Dit maakte de baggeraar voorbeurs bekend, nadat het donderdag de emissie al aankondigde. Van de nieuwe aandelen werden er 4,8 miljoen via een onderhandse lening geplaatst bij grootaandeelhouders HAL Investments en Project Holland Fund. De overige aandelen werden geplaatst via een zogenoemde ‘accelerated bookbuild’. De opbrengst van de emissie wordt aangewend voor een deel van de financiering van het overnamebod op Dockwise.

 

Een projectontwikkelaar heeft bij het hof in de Spaanse stad Murcia een schadeclaim van meer dan 400 miljoen euro ingediend tegen SNS Reaal. De projectontwikkelaar, Ronald Ras, houdt SNS Reaal verantwoordelijk voor het falen van zijn golfresort, dat nu in handen is van de bankverzekeraar. Dit meldt NOS Nieuws. Inmiddels is het verlaten Spaanse resort aan het aftakelen en Ros houdt SNS Reaal verantwoordelijk voor de teloorgang. Was de bankverzekeraar vroegtijdig akkoord gegaan met het terugschroeven van de ambities, dan had het project volgens Ros met minimale financiering rendabel kunnen zijn, aldus de berichtgeving. Voor SNS Reaal komt de claim op een zeer ongelegen moment. SNS Reaal kampt met zware verliezen op vastgoedkredieten en heeft daarbij een kapitaaltekort die de instelling niet op eigen kracht kan wegwerken. SNS Reaal is hierover in onderhandeling met adviseurs en de overheid. 

 

Verwachtingen

– Wells Fargo Q4 WPA 0,72 dollar (Reuters) vorig 0,73 dollar

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.