Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Futures Wall Street vlak na cijfers Wells Fargo

Futures Wall Street vlak na cijfers Wells Fargo
11 jan 2013 om 14:51

Futures voor Wall Street wijzen op een vlakke opening nadat de S&P 500 op donderdag de hoogte stand in vijf jaar tijd bereikte. Beleggers zien in de cijfers van grootbank Wells Fargo geen aanleiding de opmars voort te zetten.

 

Wells Fargo daalt 1,1 procent in de handel voorbeurs na het bekendmaken van een licht meevallende winstgroei voor het vierde kwartaal. S&P 500, Dow Jones en Nasdaq futures noteren zeer dicht bij het slot van donderdag.

 

Meer actie vindt plaats in de valutamarkt, waar de dollar hard daalt nadat het Amerikaanse handelstekort in november onverwacht fors bleek te zijn opgelopen doordat de import veel sterker groeide dan de export. In november bedroeg het handelstekort 48,7 miljard dollar, terwijl economen gepolst door Bloomberg hadden verwacht dat er sprake zou zijn van een daling naar 41,2 dollar ten opzichte van het herziene tekort van 42,1 miljard dollar in oktober. Op dat nieuws schoot de euro/dollar omhoog van 1,325 naar 1,336. 

 

Terug naar de bedrijven blijft de beurskoers van Boeing onder druk staan door het scala aan problemen met de 787 Dreamliner. Voorbeurs daalt het fonds 1,5 procent. Creditcardmaatschappij America Express, dat gisteren het schrappen van meer dan 5.000 arbeidsplaatsen aankondigde, levert een half procent. 

 

Volgende week zal het cijferseizoen in het teken staan van de grootbanken, waaronder JPMorgan Chase, en Intel en General Electric. De beursagenda voor vandaag is leeg en bevat alleen nog de Amerikaanse federale begroting. 

 

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 steeg 0,8 procent naar 1.472,12 punten, de Dow Jones sloot 0,6 procent hoger op 13.471,22 punten en de Nasdaq eindigde 0,5 procent in het groen op 3.121,76 punten. 

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.