Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Schadeclaim van ruim 400 miljoen tegen SNS Reaal

Schadeclaim van ruim 400 miljoen tegen SNS Reaal
11 jan 2013 om 07:48

Een projectontwikkelaar heeft bij het hof in de Spaanse stad Murcia een schadeclaim van meer dan 400 miljoen euro ingediend tegen SNS Reaal. De projectontwikkelaar, Ronald Ras, houdt SNS Reaal verantwoordelijk voor het falen van zijn golfresort, dat nu in handen is van de bankverzekeraar. Dit meldt NOS Nieuws.

 

Financiering van het in 2000 begonnen project genaamd Mosum Trajectum werd in 2006 overgenomen door SNS Reaal. Dat jaar kocht de bankverzekeraar Bouwfonds, de oorspronkelijke kredietverstrekker.

 

Toen in 2008 de crisis uitbrak, wilde SNS Reaals vastgoedtak Property Finance zich terugtrekken uit het project, dat bestaat uit zo’n 2.000 villa’s, golfbanen en een winkelcentrum. In de zomer van 2012 probeerde SNS Reaal het resort te veilen, maar vond geen koper. 

 

Ros zegt volgens NOS tot vier keer toe investeerders te hebben gevonden om het project over te kopen. SNS Reaal weigerde volgens NOS daarmee akkoord te gaan en claimt een restschuld van 130 miljoen euro op de vastgoedman. 

 

Inmiddels is het verlaten resort aan het aftakelen en Ros houdt SNS Reaal verantwoordelijk voor de teloorgang. Was de bankverzekeraar vroegtijdig akkoord gegaan met het terugschroeven van de ambities, dan had het project volgens Ros met minimale financiering rendabel kunnen zijn, aldus de berichtgeving. 

 

Voor SNS Reaal komt de claim op een zeer ongelegen moment. SNS Reaal kampt met zware verliezen op vastgoedkredieten en heeft daarbij een kapitaaltekort die de instelling niet op eigen kracht kan wegwerken. SNS Reaal is hierover in onderhandeling met adviseurs en de overheid. 

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.