Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Sterkere daling Spaanse industriele productie

Sterkere daling Spaanse industriele productie
11 jan 2013 om 11:47

De industriële productie in het in een nieuwe recessie verkerende Spanje is in november in een sterker tempo gedaald. Dat blijkt vandaag uit cijfers van statistiekbureau Ine.

 

In november kelderde de productie vergeleken met dezelfde maand in 2011 met 7,3 procent. Met name de productie van kapitaalgoederen en duurzame consumentenartikelen viel scherp terug.

 

In oktober daalde de productie op jaarbasis 3,1 procent. In de eerste elf maanden van 2012 nam de productie maandelijks gemiddeld met 5,7 procent af.

 

Crisis 

Aan de rits slechte Spaanse macrocijfers lijkt geen einde te komen. Spanje heeft de werkloosheid zien oplopen tot meer dan een kwart van de beroepsbevolking. Waarschijnlijk zal de economie pas in 2014 voor het eerst weer groei laten zien na krimp in 2012 en 2013. 

 

Enige lichtpuntjes zijn dat de kapitaalvlucht tot stand is gekomen en er afgelopen maanden zelfs sprake was van een terugkeer van kapitaal. Daarnaast wijzen recente inkoopmanagersindexen voor Spanje op een wat minder sterke economische krimp. 

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.