Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Update: serieuze mededingingsproblemen overname TNT Express – Almunia

Update: serieuze mededingingsproblemen overname TNT Express – Almunia
11 jan 2013 om 11:16

De overname van TNT Express door UPS levert serieuze mededingingsproblemen op die “niet gemakkelijk” te verhelpen zijn. Dat heeft eurocommissaris voor Mededinging Joaquín Almunia gezegd in een interview met de Financial Times. 

 

UPS zou onder meer bezig zijn activa van TNT Express te verkopen aan het Franse DPD om mededingingsbezwaren weg te nemen. De Europese Commissie maakt zich zorgen dat na een overname van TNT Express, er in veel EU-markten te weinig spelers overblijven om voor genoeg concurrentie te zorgen. Volgens Almunia zou DPD niet groot genoeg zijn om op te kunnen boksen tegen rivalen als FedEx en DHL. Dat zijn evenals TNT Express en UPS de andere zogenoemde integrators.

 

“Het weghalen van concurrenten zoals TNT , dat is een [zogenoemde] integrator, vraagt om (…) een alternatieve integrator of iemand die dezelfde rol speelt vanuit mededingingsoogpunt met gelijk concurrentievermogen,” zei Almunia tegen de FT. 

 

Tegelijkertijd liet Almunia de mogelijkheid open voor UPS om toch met een oplossing te komen om de bezwaren weg te nemen. 

 

“Wat ik UPS heb verteld, wat je moet doen is een equivalent presenteren. Iedereen die deze markt kent weet dat heden ten dage DPD niet een equivalent is,” zei de eurocommissaris in het gesprek met de zakenkrant.

 

Volgens analist Tom Muller van Theodoor Gilissen Bankiers zal UPS de offers moeten brengen om het groene licht te krijgen van Brussel voor de overname. 

 

“Als je weet wat je tegenpartij wil, probeer je daaraan tegemoet te komen. UPS heeft de keuze,”  zegt Muller.

 

Op het Damrak keldert TNT Express 3,0 procent naar 8,25 euro. Niet lang na de opening bereikte de koers een intraday low op 8,00 euro. De AEX verliest 0,3 procent.  

 

Update: om analistencommentaar toe te voegen. 

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.