Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

`Fed zal monetaire beleid geruime tijd soepel houden`

`Fed zal monetaire beleid geruime tijd soepel houden`
14 jan 2013 om 07:35

De Fed zal nog geruime tijd het monetaire beleid soepel houden om de werkloosheid naar beneden te krijgen. Dit blijkt vandaag uit uitspraken van Charles Evans, de topman van de Chicago Fed, tijdens een bijeenkomst in Hong Kong, melden meerdere media.

 

Evans zei volgens de berichtgeving dat de Amerikaanse economie in 2013 met 2,5 procent zal groeien, gevolgd door groei van 3,5 procent in 2014. De topman, die dit jaar weer mag stemmen in het monetaire beleidsorgaan FOMC, ziet de werkloosheid dalen naar 7,4 procent dit jaar en 7 procent volgend jaar. 

 

In december kondigde de Fed aan het monetaire beleid meer in dienst te zullen stellen van het aanpakken van de werkloosheid, die vorige maand 7,8 procent bedroeg. De Fed zal de rente uiterst laag houden zolang de werkloosheid boven de 6,5 procent staat en de inflatie niet structureel boven de 2,5 procent uitkomt. 

 

Om de economie te stimuleren koopt de Fed maandelijks 85 miljard dollar aan obligaties. Uit de notulen van de monetaire vergadering uit december bleek dat een aantal top centrale bankiers van de Fed de aankopen al dit jaar wilden stopzetten. 

 

Evans zei vandaag dat een banengroei van 200.000 voor een aantal maanden lang een indicator is van een aantrekkende arbeidsmarkt. In 2012 bedroeg de banengroei maandelijks gemiddeld circa 150.000, een tempo waarbij de werkloosheid maar zeer traag daalt. Evans staat bekend als een ‘duif’, centrale bank terminologie voor iemand die meer is begaan met economische groei dan met inflatie. 

 

Fed voorzitter Ben Bernanke zal later vandaag spreken.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.