Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: ArcelorMittal zal deelneming nemen in staalfabrieken ThyssenKrupp

Beursblik: ArcelorMittal zal deelneming nemen in staalfabrieken ThyssenKrupp
15 jan 2013 om 07:28

ArcelorMittal zal vanwege de krappe financiële positie zich beperken tot het nemen van een 50 procent belang in de staalfabrieken van ThyssenKrupp in de Amerikaanse deelstaat Alabama. Dit schrijven analisten van Nomura, die een gehele overname van de fabrieken niet verwachten.

 

Omdat ArcelorMittal ook na de claimemissie de schuldpositie in acht moet nemen, kan de staalreus alleen de vrije kasstroom aanwenden om acquisities te financieren, aldus de analisten. Gebaseerd op een verwacht bedrijfsresultaat (EBITDA) van 4,0 miljard dollar in de eerste helft van 2013, heeft ArcelorMittal 843 miljoen dollar vrije kasstroom beschikbaar. 

 

De boekwaarde van de fabrieken van ThyssenKrupp schatten de analisten op 2,4 miljard dollar. Door middel van een constructie met call opties en door samen te werken met private equity, zou ArcelorMittal volgens het analistenteam toch in staat zijn de helft van de fabrieken in handen te krijgen.

 

De overname van de fabrieken zou 1,20 euro per aandeel toevoegen aan de waardering van ArcelorMittal, aldus Nomura, dat een koersdoel van 12,00 euro bij een Neutraal advies hanteert voor de staalreus. 

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.