Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: Damrak poetst verlies weg, TNT Express en PostNL herstellen na afstraffing

Beursupdate: Damrak poetst verlies weg, TNT Express en PostNL herstellen na afstraffing
15 jan 2013 om 11:45

Het Damrak heeft vanochtend in impulsloze handel het openingsverlies weggewerkt en een lichte winst opgebouwd. Beleggers kijken vanmiddag uit naar Amerikaanse macrocijfers, waaronder de detailhandelsverkopen, en de hervatting van het cijferseizoen. 

 

De AEX stijgt 0,2 procent naar 348,17 punten. De index bereikte in de ochtend een intraday low op 346,43 punten. Ook Parijs (+0,2%) en Milaan (+0,6%) staan hoger, terwijl Frankfurt onveranderd noteert en Madrid 0,4 procent verliest.

 

Volgens Han Vermeulen van Aberfeld Vermogensbeheer mist de beurs de overtuigingskracht om de opmars de komende week voort te zetten. 

 

“Iedereen zegt dat je in aandelen moet. Dat betekent dat iedereen al zijn posities heeft ingenomen,” zegt Vermeulen, die zich afvraagt wie er nog kan gaan kopen. Vermeulen stelt dat beleggers eerst bevestiging in beterende macro- en bedrijfscijfers willen zien alvorens de beurs verder omhoog kan.

 

Voor vandaag staat nog de jaarcijfers Amerikaanse huizenbouwer Lennar Corp op de agenda. Morgen volgen Wall Street banken JPMorgan Chase en Goldman Sachs. Op donderdag trapt ASML het cijferseizoen op het Damrak officieus af.

 

Uit Duitse macrocijfers bleek vanochtend dat de grootste economie in de eurozone in 2012 minder sterk dan verwacht groeide met 0,7 procent vanwege krimp in het vierde kwartaal. De groeiverzwakking ten opzichte van 2011, toen het bruto binnenlands product met 3,0 procent steeg, kwam doordat de bedrijfsinvesteringen voor het eerst sinds 2009 afnamen.

 

Stijgers en dalers 

TNT Express (+5,6%) en PostNL (+2,0%), die op maandag beiden meer dan een derde van de beurswaarde zagen verdampen vanwege het afketsen van de overname door UPS, leiden de 16 stijgers. Verscheidene banken verhoogden hun aanbeveling voor TNT Express, waaronder JPMorgan Cazenove. Door de koersdaling van circa 40 procent is TNT Express volgens de analisten van JPMorgan Cazenove aantrekkelijk gewaardeerd. Zonder overnamepremie in de koers voorziet het analistenteam een opwaarts potentieel van circa 20 tot 25 procent richting hun koersdoel van 5,75 euro.

 

ArcelorMittal stijgt 1,3 procent na positieve analistencommentaren. Analisten bij Nomura verwachten dat ArcelorMittal een joint venture zal aangaan om een belang te krijgen in de staalfabrieken van ThyssenKrupp in de Amerikaanse deelstaat Alabama. Dat zou 1,20 euro aan de waardering van het aandeel kunnen toevoegen, aldus Nomura, dat een Neutraal advies met een koersdoel van 12,00 euro hanteert. Daarnaast wezen analisten bij ING er op dat de EU maatregelen kan gaan nemen tegen vermeende Chinese staaldumping in Europa. 

 

Hekkensluiter op de AEX is AMSL, dat 3,0 procent daalt. KPN volgt op afstand met een verlies van 0,7 procent. 

 

Sterke beweger op de AMX is BAM, dat bij bovengemiddelde volumes 5,3 procent inlevert. Analisten spraken van winstnemingen en grote verkooporders die voor koersdruk zorgen. Heijmans (+3,8%) en smallcap Ballast Nedam (+1,2%) noteren juist hoger.

 

“In een half jaar tijd is BAM 60 procent gestegen en nu beginnen Heijmans en Ballast en Heijmans mee te komen,” zegt analist Tom Muller van Theodoor Gilissen Bankiers over de koersbewegingen van de bouwers. 

 

Verwachtingen

– Detailhandelsverkopen VS december 0,2% (Bloomberg) vorig 0,3%

– Lennar Corp Q4 WPA 0,43 dollar (Reuters) vorig 0,16 dollar

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.