Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Correctie: Empire State index daalt onverwacht

Correctie: Empire State index daalt onverwacht
15 jan 2013 om 14:48

De Empire State index voor de industrie is in januari onverwacht gedaald. Industriële ondernemers in de regio New York waren voor de zesde maand op rij somberder over de huidige marktomstandigheden. De verwachtingen verbeterden juist. Dat blijkt uit cijfers van de New York Fed. 

 

De index voor de huidige marktomstandigheden daalde in januari tot -7,8 van -7,3 in december. Dat was lager dan de consensusverwachting van Bloomberg van 0,0. De deelindicator voor nieuwe orders daalde van -3,4 naar -7,2. 

 

De indicator voor de marktomstandigheden voor het komend half jaar steeg juist van 18,0 in december naar 22,4 in januari. Van de industriële ondernemers verwachtten 41 procent een verbetering van de omstandigheden, terwijl 18 procent uitging van een verslechtering. Respondenten schatten de verwachte nieuwe orders hoger in, waardoor de deelindicator hiervoor steeg van 17,2 naar 25,1. 

 

Correctie: er was onjuist een toename van de index voor de huidige marktomstandigheden genoemd. Dit is gecorrigeerd. 

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.