Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Damrak opent licht lager na toespraak Bernanke

Damrak opent licht lager na toespraak Bernanke
15 jan 2013 om 08:20

Het Damrak opent vanochtend naar verwachting licht lager nadat Fed voorzitter Ben Bernanke op maandag in een toespraak de verwachting van beleggers dat het bijzondere ruime monetaire beleid mogelijk wat eerder kan worden teruggedraaid, niet leek te weerspreken.

 

AEX futures verliezen 0,2 procent na de Bernankes toespraak op maandagavond aan de Universiteit van Michigan. De AEX sloot eerder op maandag 0,8 procent lager op 347,34 punten nadat TNT Express en PostNL meer dan een derde van de beurswaarde zagen verdampen als gevolg van het afketsen van de overname van TNT Express door UPS. 

 

Het was Bernankes eerste optreden nadat vorige week uit de notulen van de monetaire vergadering uit december bleek dat een aantal top centrale bankiers van de Fed dit jaar al de obligatieaankopen van 85 miljard dollar per maand wil terugbrengen. Bernanke kon gaan schroeven aan de marktverwachtingen, maar deed dat niet volgens economen van Nomura. De Fed voorzitter benadrukte dat de centrale bank de voors en tegen van onconventionele maatregelen blijft afwegen.

 

“Voorzitter Bernanke gaf geen indicatie (…) dat obligatiemarkten niet synchroon zijn met zijn verwachting voor het verloop van het monetaire beleid [van de Fed],” schreef econoom Lewis Alexander van Nomura in een commentaar. 

 

Wall Street, dat niet kon reageren op Bernanke, eindigde op maandag overwegend met lichte verliezen. Het beeld op de Aziatische beurzen is vanochtend verdeeld, waarbij Hong Kong aan het einde van de handelsdag 0,2 procent verliest, terwijl in Tokio de Nikkei op de eerste handelsdag van de week 0,7 procent hoger eindigde op 10.879,08 punten dankzij de zwakke yen. De euro/dollar zakt van 1,340 naar 1,334.

 

Beleggers kijken vandaag uit naar de voorlopige Duitse groeicijfers voor 2012 en de Amerikaanse detailhandelsverkopen Volgens economen gepolst door persbureau Bloomberg zakte de groei vorig jaar in tot 0,8 procent van 3,0 procent in 2011. Huizenbouwer Lennar Corp zal vandaag het cijferseizoen hervatten. 

 

Slotstanden Wall Street 

De S&P 500 daalde 0,1 procent naar 1.470,68 punten, maar de Dow Jones eindigde 0,1 procent hoger op 13.507,32 punten, terwijl de Nasdaq 0,3 procent verloor en sloot op 3.117,50 punten.

 

Bedrijfsnieuws

Aalberts Industries neemt de Duitse oppervlaktebehandelaar Flamm-Metallspritz over. Dit maakt Aalberts dinsdag bekend zonder een overnamesom bekend te maken. Flamm heeft een jaarlijkse omzet van circa 6 miljoen euro en telt ongeveer 30 medewerkers. Het bedrijf is gespecialiseerd in oppervlaktebehandeling door middel van thermische spuittechnologie en heeft een productiefaciliteit in het Duitse Moers. De overname wordt geconsolideerd vanaf 1 januari 2013 en zal direct bijdragen aan de winst per aandeel. De financiering komt voort uit de bestaande kredietfaciliteiten van Aalberts.

 

Imtech heeft voor 43 miljoen euro aan verkeersinfrastructuurorders in de wacht gesleept in diverse Europese steden. Dat meldt de technische dienstverlener vanochtend. Het bedrijf gaat aan de slag in Maastricht, Stockholm, Moskou, Dublin en Kopenhagen. Daarbij gaat het in Dublin om een onderhoudscontract. 

 

Verwachtingen

– Economische groei Duitsland 2012 0,8% (Bloomberg) vorig 3,0%

– Detailhandelsverkopen VS december 0,2% (Bloomberg) vorig 0,3%

– Lennar Corp Q4 WPA 0,43 dollar (Reuters) vorig 0,16 dollar

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.