Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street sluit verdeeld in afwachting van doorbraak schuldenplafond

Wall Street sluit verdeeld in afwachting van doorbraak schuldenplafond
15 jan 2013 om 22:06

Wall Street sluit sluit lager door zorgen over de uitkomst van de besluitvorming over het schuldenplafond en in afwachting van de kwartaalcijfers.

De Dow Jones Index won 0,2 procent op 13.534,89 punten. De breder samengestelde S&P500 Index steeg 0,1 procent , terwijl techbeurs Nasdaq werd gedrukt door zwaargewicht Apple en 0,2 procent lager sloot.

Op maandag riep president Barack Obama het Congres op zonder meer akkoord te gaan met een verhoging van het schuldenplafond om een fiscale crisis af te wenden. De Republikeinen herhaalden daarentegen dat een verhoging van het inmiddels bereikte schuldenplafond er pas in zit als het Witte Huis akkoord gaat met een gelijk bedrag aan uitgavenverlagingen.

 
Kredietbeoordelaar Fitch Ratings sprak vandaag de verwachting uit dat er weer op het nippertje een akkoord zal komen om een crisis te vermijden: “De recente geschiedenis wijst er op dat een korte termijn oplossing overeen zal worden gekomen, alhoewel dit pas zal gebeuren vlak voordat de deadline wordt doorbroken, wat niet veel meer zal opleveren dan het uitstellen van belangrijke besluiten,” aldus  de kredietbeoordelaar.

Bedrijfsnieuws

Technologie zwaargewicht Apple ging ruim 3 procent onderuit en sloot op 485,92 dollar nadat Nomura het koersdoel verlaagde van 660,00 naar 530,00 dollar bij een ongewijzigd Neutraal advies. Het analistenteam van de bank is somberder over Apple vanwege tegenvallende verkopen van de iPhone 5, waardoor zowel de omzet- als winstverwachting naar beneden wordt bijgesteld. Volgens de analisten zijn er op korte termijn ook geen aanjagers voor de koers, terwijl er wel een groot risico bestaat dat de marges onderuit gaan.

Huizenbouwer Lennar Corp rapporteerde vanmiddag voor het vierde kwartaal van 2012 een sterker dan verwachte groei van de winst per aandeel. Desalniettemin sloot het fonds 0,8 procent lager op 40,68 dollar.

 PC-producent Dell wint daarentegen 3,7 procent na berichtgeving dat er een beursexit van het bedrijf kan gaan plaatsvinden.

 
De eerst volgende prominente kwartaalcijfers zijn die van Goldman Sachs en JPMorgan Chase, die woensdag bekend worden gemaakt.

Macrocijfers

Amerikaanse macrocijfers waren vandaag verdeeld. Detailhandelsverkopen stegen in december sterker dan verwacht met een half procent, terwijl economen gepolst door persbureau Bloomberg hadden gemikt op plus 0,3 procent. Een regionaal economisch onderzoek wees daarentegen op een onverwachte daling van het ondernemersklimaat in de regio New York.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.