Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: SNS Reaal hard onderuit op vlak Damrak

Beursupdate: SNS Reaal hard onderuit op vlak Damrak
16 jan 2013 om 11:31

Het Damrak lijdt vanochtend een licht verlies in wederom impulsloze handel voorafgaand aan de hervatting van het cijferseizoen door prominente Amerikaanse banken vanmiddag. SNS Reaal springt uit de toon na berichtgeving waaruit blijkt dat er nieuwe staatssteun voor de bankverzekeraar kan gaan komen.

 

De AEX zakt 0,2 procent naar 347,12 punten. Parijs (-0,2%) en Frankfurt (-0,3%) blijven vanochtend ook dicht bij huis. Milaan (-1,0%) en Madrid (-0,7%) verliezen duidelijk. Eerder vanochtend ging in Azië de Nikkei onderuit met 2,6 procent vanwege een sterke appreciatie van de yen.

 

Op 4 januari steeg de AEX naar 361,73 punten – de hoogste stand sinds mei 2011 – vanwege opluchting over het tijdelijke akkoord voor de Amerikaanse fiscal cliff. Sindsdien heeft de AEX weinig beweging laten zien. Beleggers zijn in afwachting van het op gang komen van het cijferseizoen, als ook de ontknoping van het conflict over de Amerikaanse begroting en schuldenplafond. De volatiliteit van de beurs staat daarom op een historisch laag niveau, zeggen marktkenners.

 

“De VIX, die ook wel de angstgraadmteter wordt genoemd, staat op een extreem laag niveau. De AEX is [daardoor] gevangen rond de 350 punten,” aldus Jim Tehupuring van RBS Markets.

 

Volgens Cees Smit van Today’s Brokers kan de AEX nog iets verder wegzakken naar 344 punten alvorens richting te kiezen. 

 

Vanmiddag zullen JPMorgan Chase en Goldman Sachs de boeken openen. Ook kijken beleggers uit naar de maandelijkse Amerikaanse inflatiecijfers en industriële productie.

 

Stijgers en dalers

ING (-2,4%) en Wolters Kluwer (-2,4%) leiden de zestien verliezers op de AEX. Exane verlaagde vanochtend het advies voor Wolters Kluwer naar Neutraal van Outperfrom. 

 

Aegon levert 1,9 procent in, terwijl KPN (+2,1%) aan kop gaat nadat Deutsche Bank het advies verhoogde van Houden naar Kopen. Ook Deutsche Bank rekent niet op een claimemissie door KPN. Heineken stijgt 0,6 procent nadat Nomura het koersdoel verhoogde van 45,00 naar 51,00 euro bij een ongewijzigd Neutraal advies vanwege hogere winstverwachtingen.

 

Op de AMX herstelt Bam (+1,3%) licht na het forse verlies van dinsdag. Vanochtend meldde de bouwer het Britse  acility-managementspecialist Sutton Group te hebben overgenomen. Dat levert Bam jaarlijks 16 miljoen euro extra omzet op.

 

Sterkste beweger op het Damrak is SNS Reaal, dat 9,7 procent keldert naar 0,86 euro na berichtgeving in het Financieele Dagblad dat ING, ABN AMRO en Rabobank geen deelnemingen zullen nemen in de noodlijdende bankverzekeraar. 

 

Volgens het FD blokkeert Brussel de deelnemingen door ABN AMRO en ING omdat beide instellingen staatssteun hebben ontvangen en daarom geen overnames mogen doen. Rabobank zou niet alleen SNS Reaal willen helpen, aldus de zakenkrant. Uit het artikel blijkt dat de meest voor de hand liggende optie is dat er een nieuwe ronde van staatssteun komt voor SNS Reaal, waarbij het kapitaaltekort wordt geschat op 1,2 tot 1,8 miljard euro.

 

TenCate verliest 1,2 procent nadat het Almelose bedrijf de overname van Amber Composites bekendmaakte. Volgens SNS Securities vergroot de acquisitie de omzet van TenCate met 4 procent. Smallcap Beter Berd levert 2,7 procent in nadat Rabobank het advies verlaagde van Houden naar Reduceren.

 

Verwachtingen

– Goldman Sachs Q4 WPA 3,60 dollar (Reuters) vorig 1,84 dollar 

– JPMorgan Chase Q4 WPA 1,21 dollar (Reuters) vorig 0,90 dollar

– Industriële productie VS december 0,3% (Bloomberg) vorig 1,1%

– Inflatie VS december maandbasis 0,0% (Bloomberg) vorig -0,3%

– eBay Q4 WPA 0,69 dollar (Reuters) vorig 0,60 dollar

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.