Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Euro onderuit op uitspraken Eurogroup voorzitter Juncker

Euro onderuit op uitspraken Eurogroup voorzitter Juncker
16 jan 2013 om 12:11

De euro staat vandaag onder druk na uitspraken van Eurogroup voorzitter Jean-Claude Juncker, die waarschuwde dat de valuta wel erg hard aan het worden is.

 

Juncker zei vandaag in Brussel dat de wisselkoers van de euro “gevaarlijk hoog” staat, melden nieuwsmedia. 

 

De uitspraken van Juncker, die tevens de premier van Luxemburg is, komen nadat landen als Japan en Zwitserland actief bezig zijn om hun valuta te verzwakken. Zo verdedigt de centrale bank van Zwitserland tegen elke prijs de koers van de Zwitserse frank ten opzichte van de euro van 1,20.

 

Daarnaast zet de nieuwe regering van premier Shinzo Abe de Japanse centrale bank onder druk om meer werk te maken van het aanpakken van de deflatie. Volgende week is het rentebesluit van de Bank of Japan en de verwachting is dat het monetaire beleid weer wordt verruimd. 

 

Sinds de aankondiging van het nieuwe obligatieaankoopprogramma door de Europese Centrale Bank in de zomer van 2012, is de yen ten opzichte van euro met bijna 30 procent gedaald. 

 

Een harde euro is moordend voor landen als Spanje en Griekenland, die kampen met sterk krimpende binnenlandse vraag en alleen met het aanjagen van de export tegengas kunnen geven. 

 

De euro/dollar daalde vandaag van 1,332 naar 1,326, om vervolgens te herstellen naar 1,330.  De euro/yen zakt van 118,02 naar 116,60, waarna het valutapaar opkrabbelde naar 117,20.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.