Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

`Noodplan SNS Reaal stuit op Brussel`

`Noodplan SNS Reaal stuit op Brussel`
16 jan 2013 om 07:35

De grote Nederlandse banken ABN AMRO, ING en Rabobank zullen geen deelneming nemen in SNS Reaal om het probleem van het kapitaaltekort bij de bankverzekeraar aan te pakken. Dit schrijft het Financieele Dagblad op basis van ingewijden.

 

Volgens het Financieele Dagblad blokkeert Brussel deelnemingen door ABN AMRO en ING in SNS Reaal omdat beide instellingen staatssteun hebben ontvangen en daarom geen overnames mogen doen. Rabobank, dat eerder al Friesland Bank de helpende hand toestak, zou niet alleen SNS Reaal willen helpen, aldus het FD.

 

Uit het artikel blijkt dat de meest voor de hand liggende optie is dat er een nieuwe ronde van staatssteun komt voor SNS Reaal, dat ten tijde van de kredietcrisis een kapitaalinjectie van 750 miljoen euro van de staat kreeg. Vanwege de uiterst lage beurswaardering van SNS Reaal zou een emissie alleen kunnen slagen met nieuwe steun van de staat, schrijft de krant. 

 

SNS Reaal kampt met een berg slechte vastgoedleningen bij divisie Property Finance. De winsten bij de kernactiviteiten zijn te klein om de verliezen op vastgoedleningen te compenseren.

 

Daarnaast hebben hedgefondsen shortposities ingenomen op SNS Reaal en verder dreigen er schadeclaims tegen de vastgoedfinancieringsdivisie. 

 

Eerder werd al duidelijk dat een verkoop van de verzekeringsactiviteiten niet genoeg zal zijn om het kapitaaltekort op te lossen. Volgens het FD zou SNS Reaal 1,2 tot 1,8 miljard euro nodig hebben. De portefeuille vastgoedleningen heeft een omvang van 8 miljard euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.