Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Vlakke start Damrak voorafgaand aan cijfers Goldman, JPMorgan

Vlakke start Damrak voorafgaand aan cijfers Goldman, JPMorgan
16 jan 2013 om 08:20

Het Damrak opent vanochtend naar verwachting vlak voorafgaand aan de kwartaalcijfers van prominente Amerikaanse banken. Amsterdam weet zich daarmee wat te onttrekken van de negatieve stemming op de Aziatische beurzen, waar vooral Tokio zware verliezen leed. 

 

AEX futures schommelen om en nabij het nipt hogere slot van dinsdag op 347,86punten. 

 

Het Damrak heeft deze maand opmars niet voort weten te zetten. Beleggers zijn voor verdere koerswinsten op zoek naar bevestiging in een goed verloop van het cijferseizoen en beterende macrocijfers.

 

Eerder vanochtend kelderde de Nikkei 2,6 procent naar 10.600,44 punten. De index, die de afgelopen tijd in een rally zat vanwege de zwakkere yen, kreeg vanochtend juist de wind van voren doordat de Japanse valuta verharde.

 

Vanmiddag zullen JPMorgan Chase en Goldman Sachs de boeken openen. Ook kijken beleggers uit naar de maandelijkse Amerikaanse inflatiecijfers en industriële productie.

 

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 steeg 0,1 procent naar 1.472,34 punten, de Dow Jones eindigde 0,2 procent hoger op 13.534,89 punten, maar de Nasdaq daalde 0,2 procent naar 3.110,78 punten.

 

Bedrijfsnieuws

Corio heeft voor een bedrag van 366 miljoen euro het winkelcentrum Boulevard Berlin overgenomen van Multi Corporation. Dit maakte het vastgoedbedrijf dinsdag nabeurs bekend. De overname is onderdeel van een transactie met Multi Corporation die al op 25 maart 2010 is bekend gemaakt. Boulevard Berlin is een groot winkelcentrum met een omvang van 86.000 vierkante meter, 850 parkeerplaatsen en gelokaliseerd in de populaire winkelstraat Schloßstraße, aldus Corio.

 

Nomura heeft het koersdoel voor Heineken verhoogd van 45,00 naar 51,00 euro bij een ongewijzigd Neutraal advies. Daarbij gingen de winstverwachtingen voor 2013 en de komende twee jaar omhoog.  Analisten van Nomura zijn te spreken over de overname van Asia Pacific Breweries, waardoor de blootstelling aan groei-economieën is vergroot. De blootstelling aan de zwakke volwassen markt Europa is echter nog steeds groot, aldus de analisten.  Noumra is bearish over de drankensector. Binnen de sector geeft de broker de voorkeur aan Carlsberg en Molson Coors vanwege de aantrekkelijke waardering. 

 

De grote Nederlandse banken ABN AMRO, ING en Rabobank zullen geen deelneming nemen in SNS Reaal om het probleem van het kapitaaltekort bij de bankverzekeraar aan te pakken. Dit schrijft het Financieele Dagblad op basis van ingewijden. Volgens het Financieele Dagblad blokkeert Brussel deelnemingen door ABN AMRO en ING in SNS Reaal omdat beide instellingen staatssteun hebben ontvangen en daarom geen overnames mogen doen. Rabobank, dat eerder al Friesland Bank de helpende hand toestak, zou niet alleen SNS Reaal willen helpen, aldus het FD. Uit het artikel blijkt dat de meest voor de hand liggende optie is dat er een nieuwe ronde van staatssteun komt voor SNS Reaal, dat ten tijde van de kredietcrisis een kapitaalinjectie van 750 miljoen euro van de staat kreeg. Vanwege de uiterst lage beurswaardering van SNS Reaal zou een emissie alleen kunnen slagen met nieuwe steun van de staat, schrijft de krant. Volgens het FD zou SNS Reaal 1,2 tot 1,8 miljard euro nodig hebben. De portefeuille vastgoedleningen heeft een omvang van 8 miljard euro.

 

Galapagos heeft een mijlpaalbetaling ontvangen van Janssen Pharmaceutica van 4 miljoen euro vanwege het identificeren van een tweede kandidaat-medicijn. Dit meldt het biotechbedrijf vanochtend.

 

 Verwachtingen

– Goldman Sachs Q4 WPA 3,60 dollar (Reuters) vorig 1,84 dollar 

– JPMorgan Chase Q4 WPA 1,21 dollar (Reuters) vorig 0,90 dollar

– Industriële productie VS december 0,3% (Bloomberg) vorig 1,1%

– Inflatie VS december maandbasis 0,0% (Bloomberg) vorig -0,3%

– EBay Q4 WPA 0,69 dollar (Reuters) vorig 0,60 dollar 

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.