Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Amerikaanse macrocijfers geven Wall Street impuls

Amerikaanse macrocijfers geven Wall Street impuls
17 jan 2013 om 15:13

Futures voor Wall Street wijzen vanmiddag op een hogere opening na een rits meevallende Amerikaanse macrocijfers, die de al weken lang zijwaarts bewegende beurs een impuls gaven.

 

Wekelijkse aanvragen voor een werkeloosheidsuitkering daalden vorige fors met 37.000 naar 335.000, ruimschoots onder het niveau van 367.000 waar economen gepolst door persbureau Bloomberg op hadden gerekend. Ook de sterke stijging van de in aanbouw genomen woningen met meer dan 12 procent naar 954.000 in december lag ver boven de verwachtingen.

 

“De cijfers zager er allemaal goed uit. De index staat ook een keer op uitbreken. Maar er is nog wel iets meer voor nodig,” zegt handelaar Peter Jurgens van Keijser Capital. 

 

S&P 500, Dow Jones en Nasdaq futures noteren een half procent in het groen na het wederom vlakke slot op woensdag. 

 

In tegenstelling tot het economisch nieuws zijn de recente kwartaalcijfers echter niet onverdeeld positief. Zowel Citigroup (-2,0%) als Bank of America (-0,3%) verliezen in de handel voorbeurs na het openen van de boeken. Internetbedrijf eBay wint daarentegen 2,5 procent na het bekendmaken van een hogere winst in het vierde kwartaal. 

 

Andere verliezer in de handel voorbeurs is wederom Boeing, dat 2,1 procent daalt nadat toezichthouders in onder meer Europa en de Verenigde Staten hebben bepaald dat er geen 787 Dreamliners het luchtruim mogen kiezen. De Amerikaanse toezichthouder FAA kondigde vorige week een onderzoek aan naar de met vertragingen en mankementen kampende Dreamliner. 

 

Voor vandaag kijken beleggers nog uit naar de cijfers van chipproducent Intel, die nabeurs komen.

 

Slotstanden Wall Street 

De S&P 500 eindigde onveranderd op 1.472,63 punten, terwijl de Dow Jones 0,2 procent daalde naar 13.511,23 . De Nasdaq wist 0,2 procent hoger te sluiten op 3.117,54 punten. 

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.