Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Franse kritiek op benoeming Dijsselbloem als voorzitter Eurogroup

Franse kritiek op benoeming Dijsselbloem als voorzitter Eurogroup
17 jan 2013 om 11:30

De Franse regering wil de benoeming van Jeroen Dijsselbloem als voorzitter van de Eurogroup vertragen. Dat meldt de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) op basis van een gesprek met de Franse minister van Financiën Pierre Moscovi.

 

Dijsselbloem wordt gezien als de opvolger van de Luxemburgse premier Jean-Claude Juncker als voorzitter van het overlegorgaan van de ministers van Financiën van de eurozone.

 

Volgens Moscovici bestaat er echter onvoldoende onderbouwing voor de benoeming van Dijsselbloem. Volgens de Duitse krant wordt Moscovi’s kritiek in Brussel gezien als een poging om meer Fransen benoemd te krijgen op belangrijke Europese posten.

 

Dankzij de kritiek valt een besluit over het voorzitterschap mogelijk pas tijdens de vergadering van de Eurogroup in februari. De bedoeling was dit komende maandag al te doen, blijkt uit het vraaggesprek. 

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.