Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

`Portugal wil spoedig terugkeren naar kapitaalmarkt`

`Portugal wil spoedig terugkeren naar kapitaalmarkt`
17 jan 2013 om 17:27

De Portugese regering is van plan eerder dan verwacht terug te keren naar de kapitaalmarkt nadat Portugal op dinsdag een succesvolle veiling van 2,5 miljard euro aan schatkistpapier afrondde. Dit meldt de Portugese krant Economico op basis van bronnen.

 

Volgens krant zou Portugal de komende dagen een lening van vijf jaar willen plaatsen bij beleggers. De Portugese premier Pedro Passos Coelho heeft echter nog geen definitieve beslissing over de emissie genomen.

 

De premier en de minister van Financiën Vítor Gaspar zijn op een roadshow in de Verenigde Staten om Portugese staatsleningen aan te prijzen.

 

Op dinsdag wist Portugal een 18-maands lening te plaatsen tegen een rendement van 1,963 procent. Een jaar geleden stond de Portugese 5-jaars rente op meer dan 20 procent. Inmiddels is dit gedaald tot niet ver boven de 5 procent. 

 

Portugal heeft met de Trojka afgesproken om het derde kwartaal terug te keren naar de kapitaalmarkt. 

 

Bailout

In 2011 kreeg Portugal een pakket noodleningen van het Internationaal Monetair Fonds en de eurozone ter waarde van 78 miljard euro doordat het land zichzelf niet langer tegen acceptabele rentes kon financieren in de kapitaalmarkt. In ruil daarvoor is Portugal aan het bezuinigen en economische hervormingen aan het doorvoeren, maatregelen waar de Trojka – functionarissen van de Europese Centrale Bank, de EU en het IMF, toezicht op houden. 

 

Vanwege de krimpende binnenlandse vraag zal de Portugese economie in 2013 volgens de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling voor het derde jaar op rij krimpen. De werkloosheid in de in depressie verkerende economie is inmiddels opgelopen naar 16,3 procent van de beroepsbevolking. 

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.