Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Update: Boeing Dreamliner aan de ketting

Update: Boeing Dreamliner aan de ketting
17 jan 2013 om 13:47

Het vertrouwen in het vlaggenschip van de Amerikaanse vliegtuigfabrikant Boeing, de 787 Dreamliner, neemt zienderogen af. Toezichthouders wereldwijd dwingen maatschappijen om het vliegtuig aan de grond te houden. Dit melden meerdere nieuwsmedia. 

 

Het Europees Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart (EASA) verordonneerde donderdag om alle Dreamliners uit dienst te nemen. In Europa gaat het om slechts twee toestellen die in handen zijn van de Poolse maatschappij LOT. Op woensdag nam de Amerikaanse toezichthouder FAA hetzelfde besluit. In de Verenigde Staten vliegt alleen United Airlines met de 787. Het gaat om maar zes toestellen.

 

Vorige week kondigde de FAA aan een onderzoek te zullen houden naar de veiligheid van de Dreamliner. De EASA heeft zich geschaard achter dat onderzoek.

 

Boeing heeft laten weten volledig te zullen meewerken aan dat onderzoek, waarbij de vliegtuigbouwer liet weten dat de veiligheid van passagiers en personeel “de hoogste prioriteit” geniet. 

 

Noodlanding

Grote vraagtekens zijn ontstaan na een noodlanding woensdagochtend door een Dreamliner van de Japanse luchtvaartmaatschappij All Nippon Airways. Problemen met de lithium ion accu’s en bedrading lijken ten grondslag te liggen aan de technische problemen.

 

De geavanceerde en deels van koolstofvezel gemaakte 787 wordt achtervolgd door vertragingen in de ontwikkeling en commercialisatie. Zo vond de eerste proefvlucht pas eind 2009 plaats, twee jaar later dan gepland. 

 

Aandelen Boeing verliezen omstreeks de klok van half twee 2,3 procent in de handel voorbeurs. 

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.