Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: KBC adviseert Mediq beleggers bod te accepteren

Beursblik: KBC adviseert Mediq beleggers bod te accepteren
18 jan 2013 om 10:13

KBC Securities adviseert beleggers om in te gaan op het bod van private equity partij Advent op Mediq. Analisten Jan de Kerpel en Jan-Willem Billiet zijn van mening dat het koersrisico groot is indien beleggers het bod afwijzen.

De analisten waarschuwen dat de aandelenkoers bij het niet doorgaan van de overname kan terugvallen naar de range 8,00 euro tot 9,00 euro. Dit is het koersniveau voordat het overnamebod bekend werd gemaakt, en de analisten wijzen erop dat de marktomstandigheden voor Mediq sindsdien niet zijn veranderd.

De analisten zijn naar aanleiding van uitlatingen van het management van Mediq van mening dat het niet realistisch is dat een derde partij belangstelling toont om Mediq over te nemen. Een hoger bod van Advent lijkt ook geen optie doordat er geen operationele winst of synergie-effecten te verwachten zijn van de overname, aldus de analisten.

Tot slot wijst KBC Securities op de risico’s die verbonden zijn indien tegenstribbelende aandeelhouders achterblijven als minderheidsaandeelhouder. Het dividend kan eenzijdig worden verlaagd en het risico van verwatering van het aandelenbelang is aanwezig.

Op 4 januari verlengde Advent de biedingstermijn voor de overname op Mediq naar 18 januari doordat slechts 54 procent van het uitstaande aandelenkapitaal was aangemeld. Advent mikt op een aanmelding van minimaal 66,67 procent.

Mediq noteert vrijdag om 10.00 uur 0,5 procent lager op 12,34 euro, ruim 1 euro lager dan het bod van 13,25 euro van Advent.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.