Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Damrak opent hoger na meevallende Chinese cijfers

Damrak opent hoger na meevallende Chinese cijfers
18 jan 2013 om 08:13

Het Damrak opent naar verwachting in het groen nadat uit China een rits positieve macrocijfers kwamen die wijzen op aantrekkende groei van de tweede economie van de wereld.

 

In het vierde kwartaal groeide de Chinese economie iets sterker dan verwacht met 7,9 procent na groei van 7,4 procent in het derde kwartaal. Ook de toename van de detailhandelsverkopen en de industriële productie in december overtroffen de verwachtingen van economen. 

 

De beurs van Shanghai reageert met een winst van 1,3 procent kort voor sluit. In Tokio eindigde de Nikkei 2,9 procent in het groen op 10.913,30 punten. Daarbij gaf de zwakkere yen met name Japanse exportaandelen de wind in de rug.

 

AEX futures wijzen op een openingswinst van 0,2 procent nadat de index op donderdag 0,7 procent steeg naar 351,19 punten dankzij een positieve start van het cijferseizoen. Beleggers legden ASML’s tegenvallende kwartaalcijfers uit als een teken dat het eerste kwartaal de bodem van de cyclus voor de chipmachineproducent uit Veldhoven zal worden. Daarbij stak Bank of America Merrill Lynch beleggers een hart onder de riem door het advies voor ASML te verhogen naar Kopen van Neutraal.

 

Ook vandaag zal de handelsdag in het teken staan van de kwartaalcijfers. Onder meer Morgan Stanley en General Electric zullen de boeken gaan openen. Gisteravond nabeurs kwam Intel met tegenvallende kwartaalcijfers, waardoor het aandeel 5 procent verloor in de handel nabeurs. Van belang voor de halfgeleiderindustrie is dat de chipreus de investeringen dit jaar met 18 procent gaat verhogen naar 13 miljard dollar.

 

Bedrijfsnieuws 

De verkoop door Reed Elsevier van de screening activiteiten voor de arbeidsmarkt van Lexis Nexis is positief, vinden analisten van Nomura, die een koopaanbeveling hanteren voor de uitgever. In een note schrijven de analisten dat de omzet van de divisie in 2012 waarschijnlijk 180 miljoen dollar bedroeg bij een jaarlijkse groei van 2 procent.  De divisie is cyclisch van aard en deels afhankelijk van de mate waarin bedrijven personeel in dienst nemen. De opbrengsten van de verkoop schatten de analisten op meer dan 300 miljoen dollar, mogelijk zelfs 350 tot 400 miljoen dollar.

 

Verwachtingen

– General Electric Q4 WPA 0,43 dollar (Reuters) vorig 0,39 dollar

– Morgan Stanley Q4 WPA 0,27 dollar (Reuters) vorig -0,14 dollar

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.