Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Update: SNS Reaal overweegt verkoop deel SNS Securities

Update: SNS Reaal overweegt verkoop deel SNS Securities
18 jan 2013 om 09:32

SNS Reaal divisie SNS Securities is in gesprek met Bank ten Cate & Cie om de private banking activiteiten te verkopen. Dit meldt SNS Reaal vandaag. 

 

De overnamegesprekken betreffen alleen de afdeling die dienstverlening biedt op het gebied van vermogensbeheer, beleggingsadvies en execution-only aan voornamelijk vermogende cliënten, verenigingen en stichtingen. Het personeelsbestand van het onderdeel in kwestie bestaat uit 25 werknemers. 

 

De twee andere onderdelen van SNS Securities, aandelen en vastrentende waarden, maken geen deel uit van de overnamegesprekken. Bij een succesvolle overname door Bank ten Cate & Cie blijft van de private banking activiteiten van SNS Securities alleen de dienstverlening voor zelfstandige vermogensbeheerders over. 

 

Mes in personeelsbestand

De aankondiging door SNS Reaal komt na berichtgeving in het Financieele Dagblad in november dat SNS Securities het mes in het personeelsbestand moet zetten vanwege teruglopende klandizie. 

 

Moederbedrijf SNS Reaal bevestigde destijds aan het Financieele Dagblad dat er banen verdwijnen. Volgens de bankverzekeraar gaat het om 5 tot 10 banen bij de aandelenhandel, waaronder enkele analisten.

 

Alleen een stevige ontslagronde was volgens de krant niet voldoende. De achterblijvers werd gevraagd een loonoffer te brengen, dat kan oplopen tot een kwart van het maandsalaris, hoewel er ook een compensatieregeling zou zijn. 

 

Als een verrassing kwam de reorganisatie niet. Eerder gebeurde dit al bij bijvoorbeeld ING.

 

Update: om meer informatie toe te voegen. 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.