Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Nederlandse lijdt geen verlies meer op garantie hypotheekobligaties ING

Nederlandse lijdt geen verlies meer op garantie hypotheekobligaties ING
2 jan 2013 om 09:10

De Nederlandse staat lijdt niet langer verlies op de garantie voor de risicovolle Amerikaanse hypotheekobligaties van ING. Dat schrijft het Financieele Dagblad. 

 

De staat kondigde in januari 2009 aan garant te staan voor 80 procent van de verliezen op het 27,7 miljard euro grote pakket van zogenoemde Alta-A hypotheekobligaties. De regeling was nodig om ING van de ondergang te redden. 

 

Inmiddels hebben veel Amerikaanse huiseigenaren de onderliggende hypotheken vervroegd afgelost tegen de volle prijs. Daarnaast is de marktwaarde van het schuldpapier gestegen tot 68,6 procent van de nominale waarde, schrijft het FD. Volgens de krant is dat precies genoeg voor de staat om quitte te spelen als de hypotheekobligaties tegen die koers worden verkocht.

 

De vraag is echter of het schuldpapier wel kan of moet worden verkocht. De handel in de obligaties is illiquide, wat een verkoop bemoeilijkt, aldus het FD. Daarnaast moet ING betalen voor de garantie, wat aantrekkelijk is voor de schatkist.

 

Alt-A hypotheekobligaties zijn risicovoller dan zogenoemde prime hypotheekobligaties. Daarentegen is Alta-A minder risicovol dan subprime. 

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.