Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Spaanse industrie krimp sterker

Spaanse industrie krimp sterker
2 jan 2013 om 09:27

De bedrijvigheid in de Spaanse industrie is in december voor de twintigste maand op rij gekrompen. Tegenvallend daarbij was dat de economische krimp aan kracht won doordat de nieuwe orders bleven dalen. Dit blijkt uit de inkoopmanagersindex van Markit. 

 

“Er lijken weinig tekenen te zijn van enige substantiële verbetering in de omstandigheden in de sector in de nabije toekomst, en 2013 lijkt waarschijnlijk weer een moeilijk jaar te worden voor bedrijven vanwege aanhoudend zwakke binnenlandse vraag,” schreef econoom Andrew Harker van Markit in een commentaar.

 

De inkoopmanagersindex daalde van 45,3 in november naar 44,6 vorige maand. Een indexstand onder de 50 wijst op economische krimp, boven de 50 betekent groei. In de maanden tot en met november leek de index juist uit te bodemen door stapje voor stapje richting de 50 op te schuiven.

 

Industriële ondernemingen hadden in december te kampen met een lagere productieniveau en hogere inputkosten. Ook bleef de werkgelegenheid dalen. Enig lichtpuntje was dat de exportorders in december wel groei lieten zien.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.