Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Bundesbank: Duitse economie laat tekenen van herstel zien

Bundesbank: Duitse economie laat tekenen van herstel zien
21 jan 2013 om 17:06

De Duitse economie heeft de eerste tekenen van herstel laten zien na krimp in het vierde kwartaal van 2012. Dat meldt de Bundesbank in het maandrapport.

 

De arbeidsmarkt is grotendeels stabiel. Te samen met verbeterde vooruitzichten voor de export suggereert dit volgens de Duitse centrale bank dat de economische zwakte niet meer lang zal duren.

 

In het vierde kwartaal kromp de Duitse economie ten opzichte van het derde kwartaal nog met 0,5 procent, zo bleek uit een vorige week bekendgemaakte voorlopige schatting door het Duitse bureau van de statistiek. In de winter van 2011 op 2012 liet de Duitse economie ook maar een kwartaal van krimp zien, waardoor een recessie ternauwernood werd vermeden.

 

De Bundesbank rekent nu op een groei van de Duitse economie van 0,4 procent in 2013 en 1,9 procent in 2014.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.