Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Damrak opent met lichte winst

Damrak opent met lichte winst
21 jan 2013 om 08:36

Het Damrak opent vanochtend naar verwachting in het groen nadat Republikeinen in het Congres hebben aangegeven mogelijk geen confrontatie over het inmiddels bereikte schuldenplafond te zullen aangaan.

 

Amerikaanse media hebben gemeld dat Republikeinse leiders in het Huis van Afgevaardigden hebben aangegeven nog deze week te kunnen gaan stemmen over een verhoging van het schuldenplafond voor de komende drie maanden. Voorwaarde is dat het Congres akkoord gaat met een begroting.

 

De ontdooiing van de Republikeinen betekent dat het schuldenplafond mogelijk niet wordt gebruikt als pressiemiddel in de strijd om de Amerikaanse begroting. Dat betekent dat de risico op wanbetaling door de Verenigde Staten een stuk kleiner is. 

 

AEX futures wijzen op een openingswinst van 0,2 procent nadat de index op vrijdag  0,1 procent lager eindigde op 350,89 punten. 

 

In Europees politiek nieuws bleek dat de Duitse oppositiepartijen SPD en de Groenen tezamen een nipte meerderheid hebben gewonnen in de deelstaatverkiezingen in Niedersaksen, melden TV-zenders ARD en ZDF. Volgens de berichtgeving zag de CDU het aantal stemmen dalen met 6 procent.

 

De beursagenda is vandaag aan de lege kant omdat Wall Street dicht is vanwege Martin Luther King Day. Pas op dinsdag wordt het cijferseizoen hervat door onder meer Verizon en Johnson & Johnson.

 

Bedrijfsnieuws

ING heeft Ahold, Advanced Metallurgical Group AMG, Arseus, ASM International, DSM, Fugro, Imtech en Philips geselecteerd als favoriete aandelen op het Damrak in 2013. Bij de Nederlandse vastgoedfondsen zijn Wereldhave en Vastned de uitverkorenen. Aandelen om te vermijden in 2013 zijn Core Laboratories, Sligro Food en Unilever

 

Nomura heeft het koersdoel voor Air France-KLM verhoogd van 6,50 naar 8,25 euro bij een ongewijzigd Neutraal advies. De analisten van Nomura hebben hun twijfels of de maatregelen de boogde besparingen opleveren. Het cabinepersoneel van de luchtvaartmaatschappij is nog steeds niet akkoord met de reorganisatie. Bovendien zou bij een reorganisatie de productiviteit van het cabinepersoneel nog steeds beduidend onder het niveau liggen van de best presterende maatschappijen, aldus de analisten. 

 

Nomura heeft het advies voor PostNL verlaagd van Neutraal naar Reduceren. Het koersdoel gaat van 2,90 naar 1,60 euro. De downgrade is vanwege het afketsen van de overname door UPS van TNT Express, waarvan PostNL grootaandeelhouder is. Volgens de analisten bij Nomura wordt de kasstroom van PostNL opgeslokt door herstructureringskosten en pensioenlasten. Als het bedrijf geen oplossing vindt voor de zwakke balans, dan zal een kasdividend tot 2015 zijn uitgesloten, aldus de analisten.Van alle Europese postbedrijven kampt PostNL op de thuismarkt met de zwaarste marktomstandigheden. Daarbij wijzen de analisten op de sterkste krimp van de briefvolumes, trage groei van de pakjes en toenemende concurrentie. Het analistenteam stelt dat het daarom tijd is dat PostNL de strategie gaat aanscherpen.

 

Grontmij wil zijn Franse Monitoring en Testingtak (M&T) verkopen. Dit maakt het ingenieursbedrijf maandag bekend. De Franse activiteiten omvatten ingenieursactiviteiten en de M&T. Volgens bestuursvoorzitter Michiel Jaski staat de M&T op zich zichzelf en behoren de activiteiten niet tot de kernactiviteiten van het bedrijf. M&T genereerde met circa 1.000 werknemers een omzet in 2011 van ongeveer 110 miljoen euro. Grontmij bevestigde de financiële doelstelling voor 2015, waaronder een EBITA-marge van 6-8 procent. 

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.