Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

FIOD neemt Property Finance SNS Reaal op de korrel

FIOD neemt Property Finance SNS Reaal op de korrel
22 jan 2013 om 14:37

De Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) heeft een onderzoek ingesteld bij divisie Property Finance van SNS Reaal vanwege vermeende strafbare feiten bij de vastgoedfinanciering. De FIOD zou betrokkenen hebben gehoord en documenten in beslag hebben genomen. Dit meldt NRC Handelsblad.

 

Een woordvoerder van SNS Reaal heeft tegen de krant bevestigd dat de FIOD navraag heeft gedaan bij Property Finance, de divisie die goed is voor honderden miljoenen euro’s aan slechte vastgoedleningen die waarschijnlijk nooit zullen worden terugbetaald. Het Openbaar Ministerie wilde de NRC niet van commentaar voorzien.

 

De berichtgeving in de NRC komt nadat het negatieve nieuws rond SNS Reaal zich de afgelopen weken opstapelt. 

 

Eind december schreef de NRC dat SNS Reaal in 2010 waarschuwingen van accountant Ernst & Young over grote verliezen op de vastgoedportefeuille zou hebben genegeerd. Ook meldde de krant destijds dat SNS Reaal moet vrezen voor een strafrechtelijk onderzoek in Frankrijk. De noodlijdende bankverzekeraar zou transacties hebben gedaan met verdachte bedrijven waaraan het hoge commissies betaalde. 

 

Begin deze maand meldde NOS Nieuws dat een debiteur van Property Finance 400 miljoen euro aan schade wil verhalen op SNS Reaal omdat de instelling de stekker uit een Spaans vastgoedproject zou hebben getrokken. SNS Reaal claimt zelf een restschuld van 130 miljoen euro op de debiteur, projectontwikkelaar Ronald Ras. 

 

SNS Reaal zit ook in de financiering van de failliete vastgoedbedrijven Phanos en Homburg Invest. Uit de berichtgeving komt een beeld naar voren van het in 2006 door SNS Reaal overgenomen Property Finance dat op luchthartige wijze krediet verstrekte tegen weinig of geen zekerheden in de vorm van onderpand. 

 

KBC Securities schreef vandaag in een rapport dat de belastingbetaler en aandeelhouders waarschijnlijk het kind van de rekening zullen worden van de vastgoedverliezen die dreigen voor de ondergang van SNS Reaal te zorgen. 

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.