Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Vlakke start Wall Street in verkorte handelsweek

Vlakke start Wall Street in verkorte handelsweek
22 jan 2013 om 15:06

Futures voor Wall Street wijzen vanmiddag op een vlakke opening voorafgaand aan nieuwe cijfers over de Amerikaanse huizenmarkt en meer kwartaalcijfers van onder andere Google en IBM. Eerder vanmiddag openden drie bluechips de boeken, maar dat heeft de bredere markt nog niet in beweging gezet. 

 

S&P 500, Dow Jones en Nasdaq futures schommelen rond het slot van vrijdag. De S&P 500 eindigde vorige week op 1.485,98 punten, het hoogste slot sinds eind 2007 nadat Republikeinen aangaven deze week te kunnen gaan stemmen over een tijdelijke verhoging van het schuldenplafond. Wall Street was op maandag dicht vanwege Martin Luther King Day. 

 

Industrieel concern DuPont meldde voor het vierde kwartaal van 2012 een forse daling van de nettowinst met bijna twee derde. Per aandeel en gecorrigeerd voor sommige posten bedroeg de winst 0,11 dollar. Onduidelijk is of dit vergelijkbaar is met de 0,07 dollar per aandeel waar analisten gepolst door persbureau Reuters op hadden gerekend. DuPont wint 1,6 procent in de handel voorbeurs. 

 

Johnson & Johsnon wist de winstverwachtingen van analisten wel duidelijk te verslaan, maar dat wordt niet beloond door beleggers. In de handel voorbeurs verliest het fonds 0,7 procent. Telecomreus Verizon zakt 1,3 procent nadat de winst afgelopen kwartaal niet aan de analistenverwachtingen voldeed.

 

Cijfers voor de bestaande huizenverkopen zullen om 16:00 naar verwachting wijzen op aanhoudend herstel van de Amerikaanse huizenmarkt. 

 

In Europees economisch nieuws bleek vanochtend uit de ZEW index dat het vertrouwen van financiële expert in de vooruitzichten komend half jaar voor de Duitse economie naar het hoogste niveau in bijna tweeënhalf jaar tijd steeg. De index nam in januari toe tot 31,5 van 6,9 in december. Economen geraadpleegd door Bloomberg hadden gerekend op een index van 12,0. 

 

“De experts in de financiële markten lijken te verwachten dat het positieve sentiment op de financiële markten er spoedig voor kan gaan zorgen dat bedrijven investeringen doorzetten die eerder waren uitgesteld,” zei ZEW-topman Wolfgang Franz in een commentaar.

 

Dat cijfer was voor Europese beurzen de aanleiding om eerdere verliezen voor een groot deel weg te poetsten. Frankfurt en Parijs staan daardoor niet veel meer dan een half procent in het rood. Op het Damrak noteert de AEX onveranderd, gesteund door een winst van 1,3 procent voor ASML Holding. 

 

Eerder vanochtend sloot in Tokio de Nikkei 0,4 procent lager nadat beleggers teleurgesteld reageerden op de monetaire versoepeling door de Bank of Japan. De Japanse centrale bank gaf aan “zo snel mogelijk” te zullen voldoen aan de nieuwe inflatiedoelstelling van 2 procent om de deflatie die Japan al decennia lang teistert aan te pakken. Het nieuwe effectenaankoopprogramma, dat de BOJ pas in 2014 zal inzetten, had echter niet de omvang waar beleggers op hadden gehoopt.

 

Verwachtingen

– Bestaande huizenverkopen december 5,10 mln (Bloomberg) vorig 5,04 mln

– Google Q4 WPA 10,61 dollar (Reuters) vorig 9,50 dollar

– IBM Q4 WPA 5,25 dollar (Reuters) vorig 4,71 dollar

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.