Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: omzetgroei Ziggo trekt aan, marges onder druk door KPN

Beursblik: omzetgroei Ziggo trekt aan, marges onder druk door KPN
23 jan 2013 om 17:53

Ziggo heeft in het vierde kwartaal van 2012 de omzetgroei naar verwachting zien aantrekken, terwijl de winstgevendheid waarschijnlijk onder druk stond vanwege toegenomen concurrentie door KPN. 

 

De kabelaar handhaafde bij de derde kwartaal cijfers de verwachting dat het dit jaar marktaandeel zal winnen bij groei van de omzet. Het telecombedrijf leek destijds echter wat voorzichtiger over de winstgevendheid. Vanwege meer concurrentie zullen kosten om klanten te verwerven stijgen.

 

Naar verwachting steeg de omzet in het vierde kwartaal met 3,7 procent naar 392 miljoen euro, blijkt uit een door het bedrijf zelf opgestelde consensusverwachting op basis van de taxaties van analisten. In het derde kwartaal zwakte de omzetgroei af tot 1,2 procent doordat Ziggo de marketing inspanningen terug schroefde. 

 

Analist Emmanuel Carlier van ING schrijft de verbetering van de omzetontwikkeling in het vierde kwartaal vooral toe aan een stijging van de penetratie van triple play. Ook moeten pay-TV en de zakelijke markt groei laten zien.

 

Waarschijnlijk nam de EBITDA aangepast voor sommige posten afgelopen kwartaal toe tot 217 miljoen euro van 212 miljoen euro in het vierde kwartaal van 2011. Ziggo heeft in de outlook staan dat de EBITDA zal voldoen aan de consensusverwachting.

 

Toegenomen concurrentie betekent margedruk, en volgens Carlier zal Ziggo daarom mikken op een EBITDA in 2013 die 1 tot 3 procent onder de consensusverwachting ligt, als de kabelaar al überhaupt een outlook afgeeft.

 

Analisten bij JPMorgan Cazenove verwachten dat Ziggo zich op de vlakte zal houden als het op de vooruitzichten aankomt. Het team telecomanalisten rekent op aantrekkende omzetgroei in 2013 en hoopt deze verwachting bevestigd te zien morgen door de publicatie van de jaarcijfers.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.