Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: winst Damrak verpieterd, Unilever hoger na jaarcijfers

Beursupdate: winst Damrak verpieterd, Unilever hoger na jaarcijfers
23 jan 2013 om 14:33

Het Damrak heeft in de loop van de handelsdag de openingswinst moeten opgeven vanwege verliezen in geheel Europa voor banken en verzekeraars. Kwartaalcijfers van onder meer Unilever, software-ontwikkelaar SAP en farmaceut Novartis zijn wel goed ontvangen, maar die weten de bredere markt niet langer te ondersteunen.

 

De AEX daalt 0,2 procent naar 352,80 punten, duidelijk onder de intraday high van 355,54 punten. Frankfurt moet genoegen nemen met een winst van 0,1 procent, terwijl inmiddels Parijs 0,5 procent en Milaan 0,7 procent lager staan.

 

Handelaar Peter Jurgens van Keijser Capital zegt geen directe aanleiding te zien voor de afkalvende beurzen. Jurgens stelt dat de aandelenmarkt dit jaar met weinig volumes hoger is gekabbeld. “Het vertrouwen  is er nog steeds niet,” concludeert Jurgens, die stelt dat dit er voor zorgt dat veel beleggers nog steeds aan de zijlijn blijven.

 

Beleggers hebben vandaag het vizier nog gericht op de cijfers van techzwaargewicht Apple. Ook zal het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden stemmen over een verhoging van het inmiddels bereikte schuldenplafond voor drie maanden.

 

Stijgers en dalers

Unilever (+2,9%) weet de winst vast te houden nadat het voedings- en levensmiddelenconcern voor de vierde keer op rij voor 2012 de verwachtingen van analisten voor de omzetgroei wist te overtreffen. Voorbeurs rapporteerde Unilever een sterker dan verwachte toename in boekjaar 2012 van zowel de onderliggende omzet als de operationele marge dankzij opkomende markten, die inmiddels 55 procent van de omzet opleveren. 

 

Analist Richard Withagen van SNS Securities sprak van geweldige cijfers. Analisten bij Nomura hadden echter hun twijfels of het concern de stijgende lijn in 2013 weet door te zetten, onder meer omdat de vergelijkingsbasis moeilijker wordt en de groei in opkomende landen in het vierde kwartaal verzwakte.

 

Ook Heineken (+1,6%) en SBM Offshore (+2,0%) zijn in trek, terwijl financiële waarden ING Groep (-2,9%) en Aegon (-1,6%) onder druk staan. PostNL (-3,0%) is hekkensluiter. KPN daalt 2,2 procent nadat Citigroup het advies verlaagde van Kopen naar Neutraal.

 

Op de AMX gaat SNS Reaal hard onderuit met een koersverlies van 11,5 procent op 0,77 euro nadat De Telegraaf meldde dat het kabinet koortsachtig aan een reddingsplan werkt waarbij nationalisatie een serieuze optie is. KBC Securities heeft gewaarschuwd als er geen koper wordt gevonden en de noodlijdende bankverzekeraar in zijn geheel naar de staat gaat, aandeelhouders met lege handen zullen achterblijven.

 

Andere sterke bewegers zijn Brunel International (+2,4%) en BAM (+2,1%), dat volgens De Telegraaf mogelijk kan gaan deelnemen aan een Duits-Deens tunnelproject van 5,5 miljard euro. 

 

Smallcap Beter Bed verliest 1,9 procent nadat het bedrijf in 2012 de nettowinst zag halveren vanwege een afwaardering voor de Spaanse activiteiten.

 

Verwachtingen

– Apple Q1 WPA 13,34 dollar (Reuters) vorig 13,87 dollar 

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.