Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

ECB-president Draghi vol vertrouwen over eurozone

ECB-president Draghi vol vertrouwen over eurozone
23 jan 2013 om 09:32

Volgens de president van de Europese Centrale Bank Mario Draghi zijn “de donkerste wolken over Europa weggetrokken”. Dit heeft Draghi dinsdagavond gezegd in een speech in Frankfurt.

De verbetering van het klimaat in de eurozone is volgens de ECB-president het directe gevolg van doortastende beleidsmaatregelen in 2012. Volgens Draghi “erkennen Europese leiders nu de noodzaak dat een monetaire unie moet worden aangevuld met een financiële unie, een fiscale unie, een daadwerkelijke economische unie en uiteindelijk een diepere politieke unie”.

“Veel landen [in de eurozone] maken voortgang met het op orde brengen van de staatsfinanciën,” zei Draghi, die ook de economische hervormingen om het concurrentievermogen te verbeteren prees. Volgens de ECB-president is het essentieel dat landen de hervormingen doorzetten.

Draghi zei begin deze maand tijdens de maandelijkse persconferentie dat de eurozone economie dat de terugkeer van de rust in de eurozone voor geleidelijk herstel van de economie aan het einde van 2013 moet zorgen.

De ECB kondigde afgelopen zomer aan om zo nodig onbeperkt kortlopende obligaties kopen van eurolanden die noodhulp hebben aangevraagd. ECB-president Mario Draghi sprak destijds van een “volwaardig vangnet om het risico op de meest extreme situaties in de eurozone weg te nemen.”

De eurocommissaris voor Economische en monetaire zaken Olli Rehn heeft gisteren volgens nieuwsmedia gezegd dat het obligatieaankoopprogramma van de ECB kan worden ingezet om Ierland en Portugal te helpen weer volwaardige toegang te krijgen tot de kapitaalmarkt. Ook zei Rehn open te staan voor een verlenging van de looptijden voor een deel van de aan de twee landen verstrekte noodleningen.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.