Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: groeitijdperk Apple voorbij volgens Nomura

Beursblik: groeitijdperk Apple voorbij volgens Nomura
24 jan 2013 om 16:33

Volgens Nomura is Apple vaarwel aan het zeggen tegen het tijdperk van groei. Voor de broker is dat de reden om het koersdoel te verlagen van 530,00 naar 490,00 dollar bij een ongewijzigd Neutraal advies na de teleurstellende kwartaalcijfers van de tech zwaargewicht. 

 

Volgens analisten van Nomura laten de iPhone verkopen een duidelijke trend van groeiverzwakking zien. Daarnaast verdwijnt het momentum voor de iPad mini snel, aldus de analisten. 

 

Bovendien zien de analisten weinig aanjagers voor de koers. Nomura wijst daarbij op het managment, dat zoals gewoonlijk de kaarten dicht tegen de borst hield met betrekking tot nieuwe  producten. Het management was ditmaal echter opvallend defensief, wat een reden tot zorg is.

 

“Apple moet waarschijnlijk nieuwe producten lanceren, maar er lijkt weinig op komst voor juni,” aldus de analisten.

 

Het niet langer noemen van een winstverwachting en alleen nog maar de omzetverwachting spreekt daarbij boekdelen volgens Nomura. De analisten vragen zich dan ook af waarom Apple niet besluit om de uitkering aan aandeelhouders op te schroeven. 

 

Op Wall Street gaat Apple met bijna 10 procent onderuit naar 463,40 dollar. Dat zorgt voor een verlies van 0,3 procent voor de Nasdaq, terwijl de S&P 500 0,3 procent in het groen staat. 

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.