Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street opent lager, Nasdaq futures onderuit door Apple

Wall Street opent lager, Nasdaq futures onderuit door Apple
24 jan 2013 om 15:02

Wall Street opent naar verwachting lager nadat tech zwaargewicht Apple teleurstelde met de kwartaalcijfers, waardoor Nasdaq futures onderuit gaan. Overwegend meevallend economisch nieuws steekt beleggers juist een hart onder de riem.

 

S&P 500 en Dow Jones futures noteren zo’n 0,1 procent lager. Nasdaq futures staan een forse 1,3 procent onder het slot van woensdag dankzij Apple, dat zelf 10,0 procent keldert in de handel voorbeurs vanwege teleurstelling over de omzetontwikkeling.

 

Apple verkocht het afgelopen kwartaal een recordaantal van 47,8 miljoen iPhones. Analisten gepolst door persbureau Reuters hadden echter gerekend op 50 miljoen stuks.  De omzetverwachting voor het lopende kwartaal van 41 tot 43 miljard dollar viel daarnaast lager uit dan de verwachting van 45 miljard dollar. 

 

Sinds de all time high in september is het aandeel Apple grofweg een derde minder waard geworden. 

 

Conglomeraat 3M weet beleggers daarnaast ook weinig te bekoren met de kwartaalcijfers. De fabrikant van producten uiteenlopend van post-it notes tot verkeerslichten en schuurpapier meldde een 4 procent hoger nettowinst van 991 miljoen dollar. Dit kwam neer op 1,41 dollar per aandeel, exact gelijk aan de analistenverwachting.

 

Desalniettemin is het cijferseizoen tot nog toe positief verlopen. Van de 99 S&P 500 bedrijven die de boeken tot nog toe heeft geopend, hebben bijna 68 procent de analistenverwachtingen overtroffen, aldus data van Thomson Reuters. Volgens deze data is dit een iets hogere score dan de laatste vier seizoenen.

 

Meevallend economisch nieuws 

In economisch nieuws bleek dat de Amerikaanse wekelijkse steunaanvragen vorige week daalden met 5.000 naar 330.000, terwijl gerekend was op een toename naar 355.000. De meevallende afname naar het laagste niveau in vijf jaar tijd wijst op het aantrekken van de Amerikaanse arbeidsmarkt, die in 2012 zijwaarts bewoog met een trage banengroei van maandelijks gemiddeld 153.000.

 

Daarnaast steeg de inkoopmanagersindex van Markit en HSBC voor China’s industrie deze maand naar 51,9, ruimschoots boven het break even niveau van 50 waarbij sprake is van noch groei, noch krimp. Economen bij Nomura zagen in de cijfers een bevestiging van hun verwachting dat de groei van de Chinese economie zal aantrekken van 7,9 procent in het vierde kwartaal naar 8,2 procent in het eerste kwartaal. 

 

Verder wees de inkoopmanagersindex voor de eurozone in januari op een mildere krimp van de economie na een zwaar vierde kwartaal. De verbetering was waarschijnlijk met name te danken aan Duitsland, waar de inkoopmanagersindex wees op de sterkste groei in een jaar tijd.

 

Teleurstellend was dat uit de inkoopmanagerindex ook bleek dat de krimp van de Franse economie waarschijnlijk aan kracht heeft gewonnen. Daarnaast bleek dat de Spaanse werkloosheid in het vierde kwartaal was gestegen naar een nieuw record van 26,02 procent van de beroepsbevolking.

 

Voor vandaag zijn beleggers nog gericht op de cijfers van Microsoft. Daarnaast gaat de aandacht uit naar de eerste terugbetaling door banken van de 3-jaars LTRO leningen van de Europese Centrale Bank op vrijdag. 

 

Verwachtingen

– Microsoft Q2 WPA 0,75 dollar (Reuters) vorig 0,78 dollar

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.