Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

2012 jaar van herlancering euro – Draghi

2012 jaar van herlancering euro – Draghi
25 jan 2013 om 11:01

De Europese Monetaire Unie heeft in 2012 een tweede leven gekregen. Dit heeft Europese Centrale Bank president Mario Draghi gezegd op het World Economic Forum in Davos.

 

“2012 was het jaar van de herlancering van de euro,” zei Draghi in een vraaggesprek met John Lipsky, die tot 2011 de First Deputy Managing Director was van het Internationaal Monetair Fonds.

 

Op de vraag van Lipsky of de eurozone een keerpunt heeft bereikt, antwoordde Draghi dat de eurozone nog steeds versplinterd is en hij constateert duidelijk verschillende financiële omstandigheden tussen de eurolidstaten. Daarom moet volgens Draghi het obligatieaankoopprogramma OMT zo lang als nodig is beschikbaar zijn.

 

Bovendien heeft de terugkeer van rust in de financiële markten nog niet gezorgd voor duidelijk herstel in de reële economie, zei de ECB-president.

 

“Er is geen gelijk momentum aan de reële kant van de economie. Hier moeten we meer aan doen,” aldus de ECB-president.

 

Draghi zei in lijn met eerdere uitspraken dat de economie in de tweede helft van 2013 zal beginnen te herstellen. Daarbij zijn de inflatieverwachtingen “solide verankerd,” centrale bankiers jargon voor de inschatting dat inflatie in de nabije toekomst geen probleem zal vormen.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.