Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

‘Positieve berichtenstroom economie houdt aan’

‘Positieve berichtenstroom economie houdt aan’
25 jan 2013 om 18:08

De berichtenstroom dat het geleidelijk iets beter gaat met de wereldeconomie hield ook deze week aan. Dit schrijven economen van ING in hun weekbericht.

 

Hoogtepunten deze week waren voor de economen dat het IMF minder risico’s ziet voor de wereldeconomie, dat de ontwikkeling van het producentenvertrouwen in het eurogebied lijkt aan te geven dat de recessie tegen zijn einde begint aan te lopen en dat Europese banken hun schuld bij de ECB afbetaalden met een hoger dan verwacht bedrag.

 

In Amerika wijzen de economen op de tijdelijke verhoging van het schuldenplafond en de gestage verbetering van de huizenmarkt.

 

Het is echter niet alleen maar rozengeur en maneschijn stellen de economen. Nog altijd wijzen de economische indicatoren op krimp van de economie van de eurozone en ook zijn de problemen in Zuid-Europa nog niet voorbij.

 

Maar ook de daling van het ondernemersvertrouwen in België is "een waarschuwing voor al te groot optimisme". Volgens de economen van ING is het Belgische ondernemersvertrouwen veelal een vroege aanwijzing voor de in de rest van Europa te verwachten economische ontwikkeling.

 

De uitkomst van de verkiezingen in de Duitse deelstaat Neder-Saksen, waarmee een nieuwe termijn voor bondskanselier Merkel veel minder zeker is geworden, leek beleggers niet te deren. Dit gold volgens de economen ook voor de speech van de Britse premier Cameron over de toekomstige relatie tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie. De speech heeft "geen duidelijke sporen nagelaten", aldus de economen.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.