Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Goede beursweek op Damrak achter de rug

Goede beursweek op Damrak achter de rug
27 jan 2013 om 14:05

 De Amsterdamse beurs kijkt na een goede beursweek, waarin de AEX naar een jaarrecord van bijna 356 punten steeg, uit naar een week waarin vooral macro-economische cijfers het marktbeeld bepalen.

De goede beursweek is volgens Cees Smit van Today’s Beheer en Brokers vooral te danken aan de tijdelijke verhoging van het Amerikaanse schuldenplafond en meevallende macro- en bedrijfscijfers.

De afgelopen week was er met name een negatieve hoofdrol voor SNS Reaal weggelegd. De bankverzekeraar werkt koortsachtig aan het zeker stellen van het voortbestaan. Hulp zoekt SNS bij diverse grote partijen binnen als ook buiten Europa. Op korte termijn zou er een kapitaalinjectie van enkele miljarden euro nodig zijn. Vrijdag sloot het aandeel nog wel flink hoger, maar maakte daarmee het eerder in de week opgelopen koersverlies niet goed.

Voor komende week kijken beleggers vooral uit naar de ontwikkelingen op de Amerikaanse arbeidsmarkt en de economsiche groei. Verder staan de Amsterdamse AEX-fondsen Philips, Unibail-Rodamco en Royal Dutch Shell op de agenda om inzicht te geven in de prestaties over de laatste drie maanden van 2012.

Volgens marktkenner Smit zijn de verwachtingen van beleggers ten aanzien van bedrijfscijfers laag waardoor positieve verrassingen goed mogelijk zijn.

Afgelopen week wist zwaargewicht Unilever al de analistenverwachtingen te kloppen met een beter dan voorziene groei. CEO Paul Polman was ook voor 2013 optimistisch gestemd. Unilever blijft streven naar winstgevende groei van de volumes die sterker is dan dat van de markt.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.