Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

AEX weet horde van 357 niet te nemen

AEX weet horde van 357 niet te nemen
28 jan 2013 om 17:50

De Amsterdamse beurs is maandag opnieuw op een hoogste stand voor dit jaar gesloten nadat individuele aandelen hoger koersten op betere verwachtingen.

 

De AEX won 0,3 procent op 356,68 punten nadat het tijdens de handels nog steeg tot 375,55 punten. Daarmee deed de Amsterdamse beurs het beter dan de beurzen van Duitsland en Frankrijk waar de uitslagen respectievelijk licht positief en licht negatief waren.

 

Vermogensbeheerder Ed Manie van Ortelius Wealth Management meent dat de professie optimistischer wordt over aandelen in aanloop naar de bedrijfscijfers die de komende weken volgen.

 

Hoewel de AEX in de ogen van Manie nog wel wat kan stijgen, past de belegger terughoudendheid. "De benen moeten de weelde wel kunnen dragen", aldus de vermogensbeheerder.

 

Stijgers en dalers

In de AEX waren het SBM Offshore en TNT Express, die met koerswinsten van respectievelijk 3,4 en 3,3 procent aan kop gingen. Morgan Stanley werd positiever over SBM en UBS juist over TNT Express. ASML, dat op de kooplijst werd gezet door Citi, leek aanvankelijk de sterkste stijger te worden. Na wat winstnemingen sloot het fonds echter 2,8 procent hoger. De grootste verliezen waren voor Aperam en DSM met elk rond de 2 procent.

 

In de AMX was het Ziggo dat de stijgers leidde met 3,0 procent, ondanks dat ING het koersdoel verlaagde van 29,00 naar 27,00 euro bij een ongewijzigd Kopen advies. SNS Reaal bleef in de hoek waar de klappen vallen. De bankverzekeraar zag de beurswaarde met 5,1 procent dalen nadat het aangaf een emissie en haircuts te overwegen.

 

Bij de smallcaps viel de koerswinst van Ballast Nedam op. De beurswaarde van het bouwbedrijf steeg met 2,4 procent.

 

Tussenstand Wall Street

Op Wall Street noteren de Dow Jones Index en de S&P500 Index vlak, terwijl de Nasdaq onder leiding van Apple 0,2 procent wint. Manie ziet net als voor de AEX ook voor Wall Street nog opwaarts momentum, vooral als de macrocijfers van deze week goed zijn. "Die kunnen de aanjager zijn".

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.