Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

`VS willen schuldbekentenis RBS vanwege Libor-fraude`

`VS willen schuldbekentenis RBS vanwege Libor-fraude`
29 jan 2013 om 12:29

De Amerikaanse autoriteiten dringen aan op een strafrechtelijke schuldbekentenis en een boetebetaling door de genationaliseerde Britse bank Royal Bank of Scotland in het kader van een schikking voor vermeend gesjoemel met de Libor-rente. Dat schrijft de Wall Street Journal op basis van ingewijden.

 

Volgens de Journal verzet RBS zich tegen een schuldbekentenis omdat de bank vreest voor rechtszaken en schadeclaims en het verlies van klanten.

 

Britse en Amerikaanse autoriteiten zouden de staatsbank boetes kunnen opleggen van in totaal 500 miljoen pond, aldus de zakenkrant. 

 

De Libor (London Interbank Offered Rate) is de rente die banken elkaar in rekening brengen voor het onderling geld uitlenen. De Libor ligt ten grondslag aan 350 biljoen dollar aan derivaten. Eerder deelden autoriteiten boetes uit van 1,5 miljard dollar voor UBS en 450 miljoen dollar voor Barclays vanwege manipulatie van de Libor. Naar verluidt zijn autoriteiten wereldwijd tientallen banken aan het onderzoeken vanwege het schandaal. 

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.