Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street zet opmars voort

Wall Street zet opmars voort
29 jan 2013 om 22:11

Wall Street sluit wederom hoger met Dow Jones component Pfizer als uitblinker na meevallende cijfers. Beleggers reageerden niet op een forse daling van het Amerikaanse consumentenvertrouwen. De daling leek ingecalculeerd nadat de tijdelijke verlaging van de loonbelasting per 1 januari afliep.

De S&P 500 steeg 0,51 procent naar 1.507,86 punten en de Dow Jones sloot 0,52 procent hoger op 13.954,57 punten, terwijl de Nasdaq nipt lager sloot met 0,02 procent  op 3.153,66 punten.

De S&P 500 is dit jaar met kleine stappen naar het hoogste niveau in meer dan vijf jaar tijd gestegen. Zo sprokkelde de index de afgelopen negen dagen 2,6 procent winst bijeen. Ten opzichte van de bodem halverwege november, toen zorgen over de Amerikaanse fiscal cliff hun hoogtepunt bereikten, staat de index 11,6 procent in het groen. Beleggers zijn sindsdien een stuk minder bezorgd geworden over de Amerikaanse begrotingsperikelen en de eurozone crisis. Daarnaast lijken beleggers te gokken op het aantrekken van de wereldeconomie.

Gemengde bedrijfscijfers Pfizer, Ford

Bluechip Pfizer sluit 3,2 procent hoger. De farmaceut zag in het vierde kwartaal de nettowinst meer dan verviervoudigen naar 6,3 miljard dollar vanwege de opbrengsten uit de verkoop van de voedingsmiddelenactiviteiten aan Nestlé. Onderliggend nam de winst af met 7 procent naar 3,5 miljard dollar, ofwel 0,47 dollar per aandeel. Analisten gepolst door persbureau Reuters hadden echter gerekend op 0,44 dollar winst per aandeel.  

Ford Motor Company daalt daarentegen 4,6 procent.  Vanmiddag meldde de autobouwer een toename van de operationele winst met 54 procent naar 1,7 miljard dollar dankzij forse winstgroei in Noord-Amerika die oplopende verliezen in Europa meer dan compenseerde.  Beleggers schokken niettemin toch van de groter dan ingecalculeerde verliezen op de Europese automarkt.

Amerikaanse consumentensentiment onderuit

Het sentiment onder Amerikaanse consumenten is in januari fors gedaald nadat de tijdelijke verlaging van de loonbelasting per 1 januari afliep. Dat blijkt uit het maandelijkse onderzoek van The Conference Board.

 
De samengestelde index voor het consumentenvertrouwen in de VS daalde in januari tot 58,6 van 66,7 in december (1985=100). Dat was lager dan de verwachting. Vooraf werd gerekend op een indexcijfer van 64,0, aldus een onderzoek van Bloomberg onder economen.

Amerikaanse huizenprijzen stijgen in november

Amerikaanse huizenprijzen in de grootste stedelijke regio’s van de VS zijn in november in lijn met de verwachting toegenomen. Dat blijkt uit de Standard & Poor’s Case-Shiller Index.

 
In november steeg de huizenprijsindex van de 20 grootste stedelijke regio’s ten opzichte van dezelfde maand een jaar geleden met 5,5 procent. Economen geraadpleegd door Bloomberg hadden een stijging van 5,5 procent voorspeld.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.