Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Winst Ford fors hoger ondanks diep rode cijfers voor Europa

Winst Ford fors hoger ondanks diep rode cijfers voor Europa
29 jan 2013 om 13:35

Ford Motor Company heeft in het vierde kwartaal de operationele winst met 54 procent zien stijgen dankzij forse winstgroei in Noord-Amerika die oplopende verliezen in Europa meer dan compenseerde.  

 

De operationele winst steeg naar 1,7 miljard dollar, ofwel 0,31 dollar per aandeel. Dit was hoger dan zowel de 0,20 dollar operationele winst per aandeel in het vierde kwartaal van 2011 als de consensusverwachting van persbureau Reuters van 0,26 dollar winst per aandeel. 

 

In Noord-Amerika schoot de operationele winst omhoog van 586 miljoen naar 1.262 miljoen dollar. Ford profiteert op de thuismarkt met name van sterke verkopen van pickups, zoals de F-serie.

 

In Europa leed de autobouwer juist een operationeel verlies van 732 miljoen dollar. Een jaar geleden bedroeg het verlies nog 190 miljoen dollar. Ford schreef dit toe aan de uiterst slechte Europese automarkt. In de 19 Europese landen waar Ford actief is, had de markt een totale omvang van 13,5 miljoen stuks, het laagste niveau sinds 1995. 

 

Aan het einde van het jaar verslechterde Europa verder, waardoor de markt in 2013 waarschijnlijk een omvang zal hebben aan de onderkant van de eerder afgegeven bandbreedte van 13 tot 14 miljoen stuks. Ford ziet daarom voor de divisie een operationeel verlies van 2 miljard dollar dit jaar, somberder dan de oude outlook van een verlies van circa 1,7 miljard dollar.

 

Voor 2013 rekent Ford voor de groep daarentegen op “weer een sterk jaar”, waarbij de operationele winst vlak zal zijn vergeleken met 2012. 

 

In de handel voorbeurs gaat het aandeel Ford met meer dan 3 procent onderuit.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.