Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: geen acute problemen voor Shell vanwege Kulluk

Beursblik: geen acute problemen voor Shell vanwege Kulluk
3 jan 2013 om 10:41

Het gestrande boorplatform Kulluk van Royal Dutch Shell levert geen problemen op voor geplande boringen, aangezien het winter is en er op dit moment toch niet kan worden geboord in het Arctisch gebied. Dit schrijft analist Quirijn Mulder van ING.

 

Voorwaarde voor Shell om in de zomer van 2013 de boringen te kunnen hervatten, is dat het platform van 292 miljoen dollar geen significante schade oploopt.

 

Mulder ziet daarentegen wel een groter risico dat milieugroeperingen voor vertragingen kunnen gaan zorgen. De nieuwe problemen voor Shell in het Arctisch gebied zijn volgens de analist koren op de molen van de groeperingen, die stellen dat de regio te onherbergzaam en te kwetsbaar is om te boren.

 

Toezichthouders zijn bovendien ook nog steeds erg behoedzaam voor milieuproblemen, benadrukt Mulder.

 

Shell ondervond bij de proefboringen in het Arctisch gebied al veel tegenslagen. Vooral de zware weersomstandigheden zaten de oliereus tegen, evenals terughoudendheid bij de autoriteiten om toestemming voor de proefboringen te geven.

 

De gevolgen hiervan voor Shell zijn vooralsnog beperkt. Volgens Mulder heeft Shell voor lange termijn geïnvesteerd en mikt de maatschappij op zijn vroegst op een eerste olieproductie in 2020.

 

ING houdt vast aan het Kopen advies op Shell vanwege de aantrekkelijke vooruitzichten en de onderwaardering tegenover Europese sectorgenoten. ING heeft een koersdoel van 33,00 euro. Shell noteert donderdag onveranderd op 26,18 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.