Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Chinese dienstensector groeit sterker

Chinese dienstensector groeit sterker
3 jan 2013 om 08:01

De bedrijvigheid in de Chinese dienstensector is in december sterker gestegen, blijkt vanochtend uit cijfers van de Chinese overheid.

 

De inkoopmanagersindex voor de dienstensector van de tweede economie in de wereld steeg van 55,6 in november naar 56,1 vorige maand. Dat is wederom ruimschoots boven de indexstand van 50 waarbij sprake is van noch groei, noch krimp. Volgens de overheid was de verbetering met name te danken aan een verdere toename van de nieuwe orders.

 

De economische groei in China is sinds het einde van 2012 weer aan het aantrekken, een beeld dat werd bevestigd door twee andere inkoopmanagersindexen eerder deze week. Eerder in 2012 voerde Beijing stimuleringsmaatregelen door om een ‘harde landing’ van de economie te voorkomen. 

 

Sommige economen maken zich zorgen dat China daarmee een aanpassing van de economie heeft uitgesteld en nog steeds te veel afhankelijk is van de export en investeringen in plaats van consumptieve uitgaven. Zeer veel investeringsprojecten zouden feitelijk economisch onrendabel zijn. Daarnaast zouden grote staatsbedrijven verdere ontplooiing van de private sector dwarsbomen. 

 

Beijing mikt voor 2013 op een groei van 7,5 procent, gelijk aan 2012.  

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.