Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Omzetgroei voor Manpower

Omzetgroei voor Manpower
30 jan 2013 om 13:56

Manpower heeft in het vierde kwartaal de omzet licht zien groeien ten opzichte van het derde kwartaal. De uitzender zegt daarom licht optimistisch te zijn over 2013 en geen grote problemen te verwachten in Europa. Dit blijkt uit de kwartaalcijfers van de concurrent van Randstad.

 

“We hebben 2012 afgerond met een solide prestatie in het vierde kwartaal. Ons team was in staat een gematigde toename van de omzet ten opzichte van het derde kwartaal te realiseren,” aldus topman Jeff Joerres. 

 

“Kijkend naar 2013, dan blijven we gepast optimistisch. We zijn onze hoede voor onrust in alle markten, met name Europa, maar op dit moment verwachten we geen dramatische negatieve [ontwikkelingen],” vervolgde Joerres. 

 

In het vierde kwartaal bedroeg de omzet 5.202 miljoen dollar. Vergeleken met het derde kwartaal is dat een groei van 0,6 procent, waarbij geen rekening wordt gehouden met valuta-effecten. Ten opzichte van het vierde kwartaal van 2011 was er sprake van een krimp van 5,1 procent en 3,5 procent krimp in constante wisselkoersen.

 

De toename van de omzet op kwartaalbasis kwam doordat groei in Noord-Europa en de Amerika’s aanhoudende krimp in Zuid-Europa meer dan teniet deden. Zo steeg de Noord-Europese omzet op kwartaalbasis van 1.427 naar 1.487 miljoen dollar.

 

Winstcijfers

In het vierde kwartaal daalde de nettowinst op jaarbasis met 16 procent naar 53 miljoen dollar vanwege margekrimp. Per aandeel en gecorrigeerd voor bijzondere posten daalde de winst van 0,98 naar 0,91 dollar. Dat was ruimschoots boven de consensusverwachting van persbureau Reuters van een winst per aandeel van 0,77 dollar. 

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.