Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Futures Wall Street rood na tegenvallend economisch nieuws

Futures Wall Street rood na tegenvallend economisch nieuws
31 jan 2013 om 15:07

Futures voor Wall Street wijzen op een lagere opening nadat beleggers ook vandaag weer overwegend tegenvallend macrocijfers voor hun kiezen kregen.

 

S&P 500 en Dow Jones futures dalen 0,2 procent, Nasdaq futures verliezen 0,4 procent.

 

Voor het jaar staat de S&P 500 meer dan 5 procent in het groen nadat het Amerikaanse Congres ternauwernood een groot deel van de bezuinigingen uit de fiscal cliff terugdraaide. Daarnaast hebben beleggers steun gevonden in een meevallend cijferseizoen en de verwachting dat de wereldeconomie zal gaan aantrekken. Deze week zorgt economisch nieuws juist voor een sombere ondertoon. 

 

In Europa staan beurzen onder druk nadat vanochtend bleek dat Duitse detailhandelsverkopen in december met 1,7 procent krompen ten opzichte van november. Vergeleken met december 2011 bedroeg de krimp bijna 5 procent. 

 

Op het Damrak daalt de AEX 0,7 procent naar 354,89 punten waarbij zwaargewicht Royal Dutch Shell 1,7 procent verliest na het bekendmaken van een tegenvallende winst over het vierde kwartaal. 

 

Frankfurt zakt 0,5 procent en Madrid daalt zelfs 2,2 procent in een verder rood Europa waarbij met name banken moeten ontgelden na de kwartaalcijfers van Banco Santander en Deutsche Bank. 

 

Wekelijkse aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten schoten vorige week omhoog met 38.000 naar 368.000. Gerekend was op een minder sterke stijging tot 350.000.

 

De Fed gaf gisteravond bij het rentebesluit aan dat de economie  “tot stilstand” is gekomen nadat bleek dat het bruto binnenlands product in het vierde kwartaal onverwacht met 0,1 procent bleek te zijn gedaald. Conform de verwachting zei de centrale bank de 85 miljard dollar aan maandelijkse obligatieaankopen te zullen handhaven totdat de arbeidsmarkt aanzienlijk is aangetrokken. 

 

Meevallend macrocijfers waren er echter ook. Inkomens van Amerikanen stegen in december sterker dan veracht met 2,6 procent, meer dan drie zo sterk als de consensusverwachting van persbureau Bloomberg. 

 

Daarnaast is de verwachting van de Fed en Wall Street dat de krimp beperkt blijft tot een kwartaal en de dat de economie in het eerste kwartaal zwakke groei zal laten zien. 

 

Het restant van de handelsweek zal ook in het teken staan van economisch nieuws. ’s Werelds belangrijkste macrocijfer, het banenrapport, komt op vrijdag. Dat rapport zal naar verwachting wijzen op aanhoudend trage banengroei die voor de Fed niet genoeg zal zijn om de obligatieaankopen terug te schroeven.

 

Slotstanden Wall Street
De S&P 500 daalde 0,4 procent naar 1.501,96 punten na het teleurstellende economische nieuws. De  Dow Jones zakte 0,3 procent naar 13.910,42 punten en de Nasdaq sloot 0,4 procent lager op 3.142,31 punten.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.