Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Winstval voor Infineon

Winstval voor Infineon
31 jan 2013 om 10:29

Infineon heeft de winst in het afgelopen kwartaal vrijwel zien opdrogen, maar is vanwege kostenbesparingen positiever gestemd voor de toekomst.

 

De omzet van Infineon daalde in het eerste kwartaal van het lopende gebroken boekjaar, dat liep van oktober tot en met december 2012, met 13 procent naar 851 miljoen euro. In het voorgaande kwartaal bedroeg de omzet nog 982 miljoen euro.

 

De omzetdaling leidde in combinatie met een daling van de marge van 11,8 naar 5,2 procent ook tot een stevige afname van de nettowinst. Waar in het derde kwartaal nog 138 miljoen euro werd verdiend, was dit in het laatste kwartaal nog slechts 19 miljoen euro.

 

Outlook

Voor het lopende kwartaal verwacht Infineon een omzetstijging met zo’n 5 procent, ondanks de zwakke dollar. Vooral uit automotive verwacht de chipfabrikant verbetering, waar de overige sectoren in lijn met het voorgaande kwartaal zullen presteren.

 

Voor 2013 handhaaft Infineon de outlook van middel tot hoge enkelcijferige omzetkrimp, ondanks een aanpassing van het wisselkoerseffect.  Verder mikt Infineon op een middel- tot hoge enkelcijferige marge voor 2013.

 

Beleggers reageren goed op de cijfers, het aandeel wint 2,5 procent.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.