Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Congresleden willen onderzoek naar Shell in Alaska

Congresleden willen onderzoek naar Shell in Alaska
4 jan 2013 om 13:04

Een groep afgevaardigden uit het Amerikaanse Congres heeft opgeroepen een onderzoek in te stellen naar het olieproject van Royal Dutch Shell in het Arctisch gebied nadat onlangs het platform Kulluk van de oliemaatschappij strandde in de Golf van Alaska. 

 

De House Sustainable Energy and Environment Coalition, die bestaat uit 45 Democratische leden van het Huis van Afgevaardigden, wil dat de kustwacht en het ministerie van Binnenlandse Zaken zich gaan buigen over Shells handel en wandel in de regio.

 

“Het recent strandden van Shells Kulluk platform vergroot het riscio voor boringen in het Arctisch gebied. Dit is de meest recente van een serie van alarmerende blunders,” aldus een verklaring van de groep afgevaardigden.

 

Shell kreeg vorig jaar toestemming om proefboringen te doen in de Beaufort Zee en Chuckchi Zee. Vanwege een rits incidenten zijn de werkzaamheden echter beperkt geweest.

 

In november brak brand uit op Shells boorschip Noble Discoverer. Eerder in de zomer raakte het veiligheidssysteem dat in werking moet treden bij olievervuiling zwaar beschadigd. Daardoor moest Shell noodgedwongen de boorcampagne afblazen voor 2012. Vanwege het winterweer in het onherbergzame Arctische gebied kunnen de werkzaamheden pas in de zomer aanvangen.

 

Kulluk bevat volgens Shell 572.000 liter van verschillende soorten brandstoffen. Daarvan is volgens de Amerikaanse kustwacht niets weggelekt in zee. Smit Salvage, onderdeel van Boskalis, is in de arm genomen om de bergingswerkzaamheden te verrichten.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.